Jamaicaobserver.com: Jamajský konopný průmysl touží rozšířit trh cestovního ruchu

Jamaicaobserver.com: Jamajský konopný průmysl touží rozšířit trh cestovního ruchu

Zakladatel CanEx Douglas Gordon uvítal návrh, aby hráči v odvětví konopí viděli miliony návštěvníků, kteří každoročně cestují na Jamajku, jako potenciální kupce lékařské marihuany. Ve skutečnosti Gordon, jehož výroční obchodní konference sdružuje místní a mezinárodní zainteresované strany v oblasti konopí, říká, že prodej turistům by měl patřit mezi oblasti zájmu.

„Jamajka usnadnění prodeje konopí turistům a místním obyvatelům prostřednictvím legálních a oficiálních kanálů by měla být klíčovou prioritou tohoto odvětví. Aby bylo možné rozšířit trh za hranice stávajících uživatelů, musí spotřebitelé získat skutečný smysl pro kvalitu a standardy, a to je místo, kde legální trh a kanály musí ukázat svou hodnotu,“ řekl v úterý v reakci na otázky Jamaica Observer’s LetsTravelCaribbean.com.

Při projevu na CanEx minulý týden ministr průmyslu, investic a obchodu senátor Aubyn Hill nabízel legalizovaný prodej marihuany návštěvníkům jako způsob, jak Jamajka získat příjmy ze zemí, které neumožňují dovoz této byliny.

V rozhovoru pro LetsTravelCaribbean.com v úterý Hill zdůraznil, že jeho komentáře se omezují na prodej lékařské marihuany. Vyzval také zúčastněné strany v oboru, aby vysvětlily, jak hodlají využít toho, co vidí jako velkou příležitost.

Epican, herbal house v Montego Bay na Jamajce

„Vláda nastavuje pravidla široce a zajišťuje, že dodržíme smluvní závazky… Co teď děláte, abyste se ujistili, že rozšíříte svůj trh z běžných tří milionů jamajských lidí, které máme, nebo jakéhokoli počtu těch, kteří by být zapojen do používání tohoto produktu na mnohem širším trhu, který sem přichází přímo pro vás? Nemusíte pro ně ani jezdit do zámoří. Co s tím děláte?“ zeptal se zainteresovaných stran v oboru.

Podle Hilla jeho ministerstvo vydalo 160 licencí, včetně 63 pro výdejny, kde lze léčebné konopí prodávat, a vyvíjejí se snahy zjistit, zda je „možné zařídit mobilní prodej léčebného konopí“. Ministr řekl, že se také podnikají kroky k zavedení projektu, který umožní 16 komunitám po celé zemi pěstovat 10 akrů konopí. Zdůraznil, že břemeno bude na producentech, aby zjistili, jak dostanou své konopí do rekreačních oblastí. Budou muset fungovat v kontextu předpisů, které upravují přepravu závodu.

„Podívejte se na svůj trh. Podívejte se, co vám vaše licence umožňuje; podívejte se, co by vaši příchozí návštěvníci chtěli mít. Ujistěte se, že systém povolíte tak, jak je to v rámci zákona možné, a rozšíříte své podnikání. To je moje rada [zúčastněným stranám], “ řekl Hill.

Gordon je však toho názoru, že i když vláda udělala hodně, měla by udělat screeningové metody pro ambulantní služby uživatelsky přívětivější.

„Stále se domnívám, že to musí být mnohem jednodušší a jednotné, aby maloobchodní kanály nebyly přetěžovány náročnými ‚kvalifikačními kroky‘ pro spotřebitele k nákupu legálního konopí,“ řekl.

Zjednodušené předpisy, tvrdil Gordon, by znamenalo, že majitelé a provozovatelé výdejen stráví méně času starostmi o dodržování předpisů a více prodejem, marketingem a zapojením spotřebitelů.

„Příliš se soustředilo na ‚regulaci‘ versus ‚usnadnění‘ a je osvěžující slyšet senátorku Hillovou i ministryni [kultury Olivii] Grangeovou, jak se na průmysl dívají z různých úhlů pohledu a priorit, ale zároveň s iniciativami a společnou vizí, že to by měla být rozšířena, aby byla přínosem pro mnohem více Jamajčanů i pro širší ekonomiku,“ dodal.

Autor: CHARMAINE N CLARKE

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa