Cannabishealthnews.co.uk: Australský stát bude zkoumat vliv léčebného konopí na řízení

Cannabishealthnews.co.uk: Australský stát bude zkoumat vliv léčebného konopí na řízení

Australský stát Victoria zavedl novou legislativu na podporu přední světové studie hodnotící účinky léčebného konopí na řízení. 

Návrh zákona o dopravní legislativě z roku 2023 umožní vládě provést uzavřený okruh, aby zjistila, zda existují podmínky, za kterých mohou jednotlivci, kterým je předepsáno léčebné konopí, které obsahuje delta-9 tetrahydrokanabinol (THC), bezpečně řídit.

Navrhovaný pokus vyvine a provede nezávislá výzkumná organizace, jejíž řízení bude zajišťovat ministerstvo dopravy a plánování, partneři v oblasti bezpečnosti silničního provozu a odborníci a zdravotníci.

Zkouška se bude konat v prostředí kontrolovaného řízení mimo veřejné komunikace, přičemž bezpečnostní ohledy pro všechny účastníky a výzkumný personál jsou považovány za „prioritu“.

Aby mohl být zákonně proveden výzkumný test účinků léčebného konopí na zhoršení řízení, účastníci testu budou muset ukázat chování při řízení, které může potenciálně představovat přestupky podle zákona o bezpečnosti silničního provozu z roku 1986.

Předpokládá se, že léčebné konopí je předepsáno více než 600 000 Australanů, přičemž za poslední dva roky vzrostl počet pacientů předepsaných léčbu ve Victorii o více než 700 %.

Mnoho pacientů má pocit, že mohou bezpečně řídit své léky, ale je zapotřebí dalšího výzkumu, aby bylo možné pochopit vztah mezi koncentracemi THC v léčebném konopí a rizikem bezpečnosti silničního provozu , aby se napomohlo případné reformě regulace.

Značné mezery zůstávají v chápání potenciálního snížení výkonu THC v různých kohortách řidičů.

Pracuje se také na vývoji nástroje na podporu klinického rozhodování o léčebném konopí, který by podpořil zdravotníky při poskytování vhodného poradenství a zvažování požadavků na řízení jejich pacientů při předepisování léčebného konopí.

Labouristická vláda také přezkoumává výsledky bezpečnosti silničního provozu v jiných zemích, aby zajistila, že Victoria bude mít přístup k nejnovějším informacím a údajům o léčebném konopí a řízení.

Bude zřízen řídící výbor zahrnující partnery pro bezpečnost silničního provozu, který bude iniciativy monitorovat, přičemž před jakýmkoli budoucím doporučením budou pečlivě zváženy všechny údaje a důkazy.

Ministryně pro silnice a bezpečnost silničního provozu Melissa Horne k tomu uvedla: „Tento návrh zákona nám umožní poskytnout přední světový výzkum v oblasti léčebného konopí a řízení, čímž posílí naše chápání toho, jak léčebné konopí ovlivňuje chování při řízení, a poskytne informace o budoucí reformě.

ČTĚTE VÍCE: Vláda Spojeného království přijímá doporučení ACMD pro produkty CBD

Dlouhá cesta před námi?

Očekává se, že dokončení zkoušky bude trvat 18 měsíců, což znamená, že jakákoliv regulační změna pravděpodobně nevstoupí v platnost nejméně do roku 2025. 

Australská aliance právníků vyzvala k pozastavení stíhání těch, kterým bylo předepsáno konopí, v průběhu soudního procesu, pokud neexistují důkazy, že je jejich řízení narušeno.

Pan Greg Barns SC, mluvčí organizace pro trestní soudnictví, řekl: „Každý týden přicházejí před soudy případy, kdy lidé přicházejí o řidičský průkaz a živobytí, protože užívají předepsané léčebné konopí a řídí.

„Řidiči, kteří užívají opioidy nebo jiné léky na předpis, se neocitnou před soudem a riskují ztrátu řidičského průkazu, stejně jako řidiči, kteří užili předepsanou a legální dávku konopí.

„Jsme rádi, že ve Victorii vidíme pokrok v této otázce, ale není potřeba soud. To jen oddálí provedení změny těchto zastaralých a nespravedlivých zákonů, které přísně penalizují pacienty s léčebným konopím.“

Autor: Sarah Sinclair

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa