Internationalcbc.com: Studie zjistila, že u starších pacientů Cannabis snižuje bolest a depresi

Internationalcbc.com: Studie zjistila, že u starších pacientů Cannabis snižuje bolest a depresi

Chronická bolest a deprese jsou dva z nejčastějších zdravotních problémů vyskytujících se po celém světě. Vědci odhadují , že zhruba 1,5 miliardy lidí na celém světě trpí do určité míry chronickou bolestí.

Navíc se odhaduje, že více než 280 milionů lidí celosvětově trpí určitou úrovní deprese. Je zřejmé, že mezi těmito dvěma skupinami existuje určitá úroveň překrývání, přičemž mnoho lidí trpí jak chronickou bolestí, tak depresí.

U starších pacientů je mnohem pravděpodobnější, že budou trpět jedním nebo oběma problémy. Naštěstí nedávná studie zjistila, že užívání léčebných konopných produktů je spojeno se snížením symptomů u starších pacientů trpících bolestí a/nebo depresí. Níže je o něm více informací prostřednictvím tiskové zprávy od NORML :

Doctor in office prescribing marijuana extract to patient alleviate symptoms cancer. Sale of prescription drugs concept. Hold thumbs up

Tel Aviv, Izrael:  Podle  údajů z pozorování  publikovaných v časopise  Biomedicines je trvalé užívání konopných produktů farmaceutické kvality spojeno s významným snížením bolesti, deprese a užívání opiátů u starších pacientů .

Izraelští vyšetřovatelé hodnotili výsledky, které sami uvedli, u kohorty 119 starších pacientů (průměrný věk: 79), kterým byly předepsány léčebné konopné produkty. (Izraelské zákony  umožňují  kvalifikovaným pacientům přístup ke státem regulovaným konopným produktům a odhadem 100 000 Izraelců je v současnosti oprávněno je používat.) Většina účastníků studie trpěla chronickou bolestí a konzumovala konopí prostřednictvím tinktury. Subjekty užívaly konopné produkty po dobu nejméně šesti měsíců.

Autoři uvedli, že užívání léčebného konopí bylo spojeno s klinicky významným snížením skóre chronické bolesti pacientů. Uvedli také, že pacienti po léčbě konopím snížili užívání opioidů téměř o polovinu – což je zjištění  v souladu  s jinými studiemi.

Užívání konopí bylo také spojeno se snížením příznaků deprese a celkovým zlepšením v každodenním životě pacientů, zejména u pacientů starších 80 let. Posledně uvedené zjištění je v souladu s několika předchozími studiemi, které uvádějí zlepšení kvality života související se zdravím u starších dospělých  kteří  zahájili   léčbu léčba konopím.

Výzkumníci  došli k závěru : „Konopí přispívá ke zmírnění příznaků deprese…a zároveň dosahuje zřetelného zmírnění bolesti. … Naše zjištění také prokazují relativně příznivý bezpečnostní profil konopné terapie“ u populace starších pacientů.

Plné znění studie “Medical cannabis is not associated with a decrease in activities of daily living in older adults,” appears in Biomedicines. Additional information is available from the NORML Fact Sheet, ‘Cannabis Use by Older Adult Populations.’

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa