420intel.com: Bank Of America, NRA a Mastercard lobbují za bankovnictví v konopném průmyslu

420intel.com: Bank Of America, NRA a Mastercard lobbují za bankovnictví v konopném průmyslu

Bank of America, National Rifle Association a Mastercard patří mezi subjekty, které v současnosti lobují za zákon o bankovnictví v Cannabis sektoru.

Jak bylo poprvé uvedeno v článku publikovaném na Cannabis Wire dne 20. října, Bank of America, National Rifle Associaton a Mastercard zahrnuly nařízení o bezpečném a spravedlivém vymáhání, známé také jako SAFER Banking Act, do svých informací o lobbování za třetí čtvrtletí roku 2023.

Návrh zákona, který byl nedávno odhlasován bankovním výborem Senátu, si klade za cíl usnadnit přístup k bankovním službám pro podniky s marihuanou, které v současnosti nemohou kvůli nelegálnímu postavení marihuany na federální úrovni.

Hlasování v Senátu bylo historickým okamžikem, protože to znamenalo poprvé, kdy se Senát zabýval právními předpisy týkajícími se bankovnictví marihuany, a to navzdory předchozí verzi zákona o bankovnictví SAFER, známého také jako zákon o bezpečném a spravedlivém vymáhání práva (SAFE), který prošel Sněmovnou při několika příležitostech. ale neuspěl v Senátu.

Zatímco Bank of America zveřejnila své lobbistické aktivity na S. 1323 a S. 2860, což jsou zákon o bankovnictví SAFE a zákon o bankovnictví SAFER schválený výborem Senátu, NRA takové aktivity zveřejnil pouze ve vztahu k Zákon o bezpečnějším bankovnictví. Ani jeden z nich však svůj postoj nezveřejnil, takže není možné určit, zda jejich lobbistické aktivity jsou ve prospěch nebo proti návrhu zákona.

Jejich předchozí postoj k marihuaně však může poskytnout základ pro předpoklad jejich současné pozice.

V posledních letech projevila Bank of America zájem o marihuanový průmysl. V roce 2019 Bank of America Merrill Lynch zahájila akciový výzkum kanadských marihuanových společností. Kromě toho se jak Goldman Sachs, tak Bank of America podílely na investici Constellation Brands do Canopy Growth, přičemž Bank of America Merrill Lynch zajistila potřebné financování transakce. V roce 2021 však Bank of America informovala Scottsdale Research Institute, že během příštího měsíce uzavře svůj bankovní účet, přestože výzkum marihuany institutu obdržel souhlas federální vlády, jak uvádí Marijuana Moment.

NRA nemá oficiální postoj k marihuaně. David Keene, který sloužil jako prezident NRA do roku 2013, však vyjádřil znepokojení nad tím, jak federální omezení kriminalizující pacienty s lékařskou marihuanou způsobují značné problémy. Ve Washington Times op-ed zveřejněném v roce 2018 napsal, že odmítnutí federální vlády přizpůsobit se státním rozhodnutím v této záležitosti způsobilo problémy mnoha majitelům zbraní.

Bank of America a NRA však nejsou jediné dva subjekty, které lobují za zákon SAFER.

Společnost Cannabis Wire oznámila, že společnost Mastercard se aktivně podílí na lobbování souvisejícím se zákonem SAFER Banking Act. Společnost Mastercard zpočátku v letech 2019 a 2020 lobovala za bankovnictví s marihuanou, jak uvádí Cannabis Wire. V jejich zveřejňování ohledně marihuany však byla přestávka až do současného čtvrtletí, kdy obnovili lobbistické úsilí, zejména na podporu zákona o bankovnictví SAFER.

Stalo se tak poté, co společnost Mastercard v červenci požádala finanční instituce, aby přestaly přijímat transakce s marihuanou prostřednictvím debetních karet s PIN. Rozhodnutí společnosti Mastercard omezit možnosti pro spotřebitele marihuany znamenalo, že mají méně pohodlných platebních metod pro nákup marihuany bez použití hotovosti.

Seznam společností zapojených do lobování za zákon SAFER Banking Act také zahrnuje další subjekty, jako je Chicago Board Options Exchange, největší burza opcí v USA, Mezinárodní asociace strojníků a pracovníků v letectví a kosmonautiky a další společnosti, které se již dříve angažovaly v lobbování. související s legislativou týkající se marihuany.

Alyson Martinová, spoluzakladatelka Cannabis Wire a autorka naběračky, zdůraznila, že zákon o bankovnictví SAFER si získal větší pozornost lobbování v Kongresu než jakákoli jiná legislativa týkající se marihuany. Seznam lobbistů nyní zahrnuje různé korporace a organizace, z nichž některé se dříve zabývaly lobbingem za bankovnictví marihuany nebo související záležitosti. Mnoho z těchto subjektů buď obnovilo lobbistické úsilí, nebo upravilo způsob, jakým formulují své priority.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa