Hemptoday.net: USDA schvaluje novou odrůdu konopí geneticky modifikovanou na nižší obsah THC

Hemptoday.net: USDA schvaluje novou odrůdu konopí geneticky modifikovanou na nižší obsah THC

Ministerstvo zemědělství USA (USDA) schválilo odrůdu konopí geneticky upravenou tak, aby produkovala velmi nízké hladiny THC.

Inspekční služba pro zdraví zvířat a rostlin (APHIS) USDA nedávno přezkoumala kultivar konopí, upravený společností Growing Together Research (GTR), Inc., Fort Wayne, Indiana, a zjistila, že je „nepravděpodobné“ představovat zvýšené riziko rostlinných škůdců ve srovnání s jinými konopnými odrůdami, a že se proto může bezpečně množit a pěstovat ve Spojených státech.

Nízká CBC také

Modifikované konopí vykazuje vysoce snížené hladiny jak THC, tak kanabichromenu (CBC), minoritního kanabinoidu přítomného také v konopí, podle USDA.

Společnost při vývoji odrůdy použila geny z mnoha dárcovských organismů, včetně rostlin, bakterií, viru a alespoň jedné umělé sekvence. Kromě eliminace THC a CBC v rostlinách jsou změny určeny ke zvýšení odolnosti vůči herbicidu bialaphos, řekl GTR.

THC bylo někdy pro zemědělce problémem, protože rostliny, které překračují federální limit 0,3 % THC, musí být v některých státech zničeny, nebo musí producenti projít nákladným procesem zmírňování, kde státy povolují redukční opatření.

Ochrana proti škůdcům

Proces přezkoumání APHIS identifikuje ty škůdce, kteří pravděpodobně zůstanou na komoditě, když je dovezena do Spojených států, a vyhodnotí zmírnění, která mohou být vyžadována k jejich eliminaci před zavlečením do země.

Agentura uvedla, že zatímco nově vytvořená odrůda konopí nepodléhá pravidlům, která regulují pohyb geneticky modifikovaných organismů, může podléhat požadavkům na povolení nebo karanténu.

Kromě svého úsilí vyvinout kultivary konopí bez THC GTR uvedla, že pracuje na zvýšení produkce THC v rostlinách marihuany.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa