Ca.finance.yahoo.com: Co se děje se zásobami konopí v listopadu 2023?

Ca.finance.yahoo.com: Co se děje se zásobami konopí v listopadu 2023?

Je to pět let, co Kanaďané přidali marihuanu na seznam legalizovaných látek v zemi. A přesto, kdo mohl vědět, že akcie konopí , kdysi nejvyšší investice, spadnou tak nízko?

Co nyní, o pět let později, mohou Kanaďané očekávat od zásob konopí v listopadu 2023?

Pozor na USA

Spojené státy jsou i nadále v popředí zájmu investorů do akcií konopí. Po kanadské legalizaci přišly na trh obrovské množství konopných společností. Přesto většinu z nich od té doby sežraly větší společnosti zabývající se konopím. Nyní tyto společnosti čekají na jednu věc: legalizaci v USA

A to se pravděpodobně stane klíčovým tématem příštího roku. Za rok ode dneška vstoupíme do volební sezóny za hranicemi. Jak tedy začíná letošní loňský rok, téma legalizace se zákonitě ožene.

Legalizace v USA zatím zůstává v nedohlednu. Většina států však marihuanu alespoň v nějaké formě legalizovala, ať už pro léčebné nebo rekreační účely. Konopné společnosti mají nyní navíc povoleno spolupracovat s bankami – něco, co tomuto odvětví až donedávna unikalo.

Méně ztrát

Po poklesu zásob konopí a pandemickém uzavření míst se nyní i akcie konopí snaží získat zpět zisky. A ve skutečnosti to jedna společnost už udělala. Společnost Tilray ( TSX:TLRY ) nedávno oznámila své výsledky hospodaření s nižšími ztrátami a vyššími příjmy.

Během své zprávy o zisku společnost vykázala čisté příjmy ve výši 177 milionů USD, což je v prvním čtvrtletí meziroční nárůst o 15 %. Kromě toho pokračuje v získávání značek, které jsou ve skutečnosti mimo hlavní byznys s konopím. To zahrnovalo osm značek piva od Anheuser-Busch , přičemž akvizice byla dokončena minulý měsíc.

Přijde další růst?

Akcie Tilray zaznamenaly během této nejnovější zprávy o výdělcích růst. Ostatní se však mají také začít hlásit. Patří sem kanadská společnost zabývající se konopím Canopy Growth ( TSX:WEED ). Akcie akcie již nějakou dobu klesly pod 1 dolar. Investoři tedy budou čekat, zda akcie znovu překročí tento bod, až 9. listopadu vyjdou zisky.

Do té doby se můžeme podívat na minulé výsledky, abychom našli nějaké vodítko ohledně budoucího růstu. Čistý příjem se během prvního čtvrtletí celého roku 2024 meziročně zvýšil o pouhá 3 %. Nicméně po úpravě o odprodej kanadských maloobchodních operací s konopím se čistý příjem meziročně zvýšil o 16 %.

Akcie také dosáhly v prvním čtvrtletí úspory nákladů ve výši 172 milionů USD. Nyní očekává kladný upravený zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací ve všech obchodních jednotkách v celém roce 2024, kromě BioSteel, kde bylo financování zastaveno.

Sečteno a podtrženo

Zásoby konopí zůstávají v tuto chvíli docela děsivým místem. Dlouhodobé investice do tohoto sektoru by jistě mohly přinést zisky, zvláště s akciemi tak nízkými. Na tomto trhu však poskytuje spoustu volatility.

Možná by bylo lepší investovat do akcií sousedících s konopím nebo dokonce fondů obchodovaných na burze, které mají expozici v dané oblasti, spíše než do akcií samotných. Je však třeba říci, že až USA legalizují konopí, mohli bychom projít stejným růstem, jaký jsme viděli před pouhými pěti lety.

PoštaCo se děje se zásobami konopí v listopadu 2023?se objevil jako první naThe Motley Fool Canada.

Měli byste investovat 1 000 $ do značek Tilray?

Než začnete uvažovat o Tilray Brands, budete chtít slyšet toto.

Náš analytický tým právě odhalil 5 nejlepších akcií, které si investoři mohou koupit v říjnu 2023, a Tilray Brands na seznamu nebyla.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa