Gazettenet.com: Cannabis podniky podali žalobu kvůli federálnímu zákazu

Gazettenet.com: Cannabis podniky podali žalobu kvůli federálnímu zákazu

NORTHAMPTON – Koalice Cannabis podniků žaluje amerického generálního prokurátora kvůli zákazu pěstování v květináčích, výrobě, držení a distribuci federální vládou s tím, že trestá činnosti, které jsou legální podle státního práva.

Federální zákaz znamená, že regulované podniky s marihuanou v Massachusetts a dalších státech nemohou používat banky nebo přijímat platby kreditními kartami a oni a jejich zaměstnanci jsou vyloučeni z federálních programů a nemusí být schopni získat hypotéky.

„Je to průlomové,“ řekl o žalobě právník Northamptonu Thomas Lesser. „Všichni očekávají, že to skončí u Nejvyššího soudu.“

Lesserova firma, Lesser, Newman, Aleo & Nasser, pomáhá primárnímu právníkovi Boies Schiller Flexner z New Yorku při zastupování žalobců Gyasi Sellers, Canna Provisions a Wiseacre Farm v soudním sporu, který byl podán proti generálnímu prokurátorovi Merricku Garlandovi u amerického okresního soudu v Massachusetts. . Sellers je zakladatelem a generálním ředitelem Treevit, doručovací služby konopí. Canna Provisions provozuje dvě lékárny, jednu v Holyoke a jednu v Berkshire County, a Wiseacre Farm je pěstitelem Berkshire County.

„Chceme, aby s námi bylo zacházeno stejně, za rovných podmínek s jakýmkoli jiným malým podnikem v Massachusetts,“ uvedla v prohlášení Meg Sanders, generální ředitelka a spoluzakladatelka Canna Provisions.

Čtvrtý žalobce, Verano Holdings, podniká v Massachusetts.

Marihuana je vystavena na „bud baru“ v Balagan Cannabis během prvního dne výdejny v Northamptonu v roce 2021

Šéf Boies Schiller David Boies je proslulý třemi hlavními případy: vedl úspěšné stíhání společnosti Microsoft federální vládou na konci 90. let; jeho neúspěšné zastoupení demokratického prezidentského kandidáta Al Gorea ve věci Bush v. Gore; a za zastupování žalobce v případě, který zrušil kalifornský zákaz manželství osob stejného pohlaví.

Žaloba se snaží potvrdit práva Massachusetts a dalších států regulovat konopí v rámci svých hranic a potvrdit odpovídající omezení pravomoci federální vlády regulovat obchod na základě doložky o mezistátním obchodu ústavy.

Zákon, o nějž jde v žalobě, je zákon o kontrolovaných látkách, který zakazuje výrobu, distribuci a držení marihuany bez ohledu na to, zda tyto činnosti překračují státní hranice nebo jsou prováděny v rámci hranic jednoho státu.

„Tento neodůvodněný a protiústavní zákaz vnitrostátního konopí poškozuje žalobce a brání snahám států poskytnout pacientům a dospělým přístup k přísně regulovanému a testovanému konopí,“ uvedli žalobci v prohlášení, ve kterém žalobu oznámili.

Právníci citují rozhodnutí z roku 2005, které potvrdilo zákazy konopí podle zákona o kontrolovaných látkách, a poznamenávají, že okolnosti se od té doby dramaticky změnily.

„Dnes má 38 států včetně Washingtonu, DC, léčebné programy konopí nebo pro dospělé s významným regulačním dohledem,“ uvádějí žalobci.

Tvrdí, že tyto regulované produkty z konopí lze vysledovat zpět k semenům, ze kterých původně vyrostly, a jsou tedy snadno odlišitelné od nezákonného mezistátního konopí.

Státem regulované podniky s konopím jsou podle zákona o kontrolovaných látkách považovány za nezákonné a jejich každodenní činnosti jsou považovány za federální zločiny. Jsou odříznuti od mnoha federálních programů a ochran, včetně půjček pro malé podniky, podléhají diskriminačním daňovým sankcím, a organizace jako banky a zpracovatelé kreditních karet s nimi odmítají obchodovat.

„Je to peněžní průmysl,“ řekl Lesser. „Je to nebezpečné. Pro nikoho to není dobré.“

Lidé, kteří pracují pro konopné společnosti, nemohou získat hypotéky a nemohou se dostat do federálního bydlení, dodal Lesser.

„Jejich možnosti jsou výrazně omezené,“ řekl.

Žaloba požaduje, aby byl zákon o kontrolovaných látkách prohlášen za „neústavní, pokud jde o vnitrostátní pěstování, výrobu, držení a distribuci marihuany podle státního práva“; a aby bylo vládě zakázáno prosazovat zákon způsobem, který zasahuje do jakéhokoli aspektu produkce nebo distribuce konopí podle státního práva.

Autor: JAMES PENTLAND

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa