Businessofcannabis.com: Švýcarsko schvaluje 6. experiment s užíváním Cannabis pro dospělé

Businessofcannabis.com: Švýcarsko schvaluje 6. experiment s užíváním Cannabis pro dospělé

Švýcarský federální úřad pro veřejné zdraví (FOPH) schválil v zemi šestý experiment s konopím pro dospělé, která má nyní začít koncem tohoto roku a potrvá do roku 2028.

„Projekt Grashaus“ byl oficiálně schválen zdravotnickými úřady minulý týden a poprvé v Evropě bude konopí legálně vydáváno prostřednictvím specializovaných prodejen, nikoli prostřednictvím lékáren nebo klubů.

Klíčovým cílem pokusu bude podle FOPH prozkoumat, zda „kontrolovaný prodej vysoce kvalitního, ekologicky pěstované marihuany vyškoleným prodejním personálem v obchodech s konopím může posunout spotřebu směrem ke snížení způsobených škod, snížení nelegálních užívání a související problémy a zlepšení ze zdravotního (fyzického), psychologického a sociálního hlediska“.

Má se konat v kantonu (švýcarský stát nebo provincie), který je tradičně považován za „půlkanton“ vedle svého městského protějšku Basel-Stadt, kde má být zahájena první marihuana experiment v zemi s péčí o Cannabis.

Projekt Grashaus má však být výrazně větší než Péče o plevele a může se ho zúčastnit až 3 950 účastníků, což je téměř 10krát větší velikost.

Experiment povede prof. Dr. Michael Schaub, vědecký ředitel Švýcarského institutu pro výzkum závislostí a zdraví (ISGF), který test zahájil po boku německého provozovatele konopí Sanity Group 

Společnost Sanity Group v tiskové zprávě vysvětlila, že se zaměřovala na podporu ISGF při propagaci výzkumu Cannabis pomocí jeho „znalostí a zkušeností jako mezinárodně působící konopná společnost“.

„V posledních měsících společnost intenzivně spolupracovala s regionálními a národními úřady, aby rozjela tento ambiciózní projekt,“ řekl projektový manažer Sanity Group Leonhard Friedrich.

Zatímco Sanity Group bude poskytovat své odborné znalosti, studii dodá SwissExtract, přičemž její produkty budou nejprve prodávány ve vyhrazené nemovitosti v Allschwilu.

V „nadcházejících měsících“ bude spuštěn další obchod v hlavním městě kantonu Liestal, kde se budou prodávat květiny, extrakty, hash, poživatiny a vape liquidy.

Podle SwissExtracts se květy konopí pohybují mezi 8 a 12 švýcarskými franky v závislosti na obsahu THC.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa