Abcnews.go.com: Ohio bude hlasovat o legalizaci marihuany

Abcnews.go.com: Ohio bude hlasovat o legalizaci marihuany

COLUMBUS, Ohio – Voliči v Ohiu se příští týden rozhodnou, zda legalizovat marihuanu pro rekreační účely. Nicméně lidé na obou stranách problému říkají, že na vlásku visí víc než jen dekriminalizace této drogy.

Zastánci legalizace tvrdí, že Ohio může získat zpět daňové příjmy ztracené ve státech, jako je Michigan, kde je marihuana legální, a převzít moc z nelegálních drogových trhů prostřednictvím vládní regulace. Odpůrci však varují před zvýšeným počtem pracovních sil a dopravními nehodami lidí pod vlivem a tvrdí, že velká část příjmů připadne do kapsy marihuanového průmyslu, nikoli daňových poplatníků.

Číslo 2 na hlasovacím lístku ze 7. listopadu umožní dospělým ve věku 21 a více let koupit a vlastnit až 2,5 unce (71 gramů) konopí a 15 gramů (asi půl unce) extraktu a pěstovat až šest rostlin na jednotlivce. prostřednictvím vládního programu. Na veškeré nákupy by byla uvalena 10% daň, přičemž tyto výnosy by šly na administrativní náklady a léčbu závislosti ve státě a obcím, které provozují ambulance.

Vytvořil by také program sociální spravedlnosti, který by poskytl finanční podporu lidem, kteří chtějí začít podnikat s prodejem nebo pěstováním konopí a kteří splňují určitá kritéria. Oni nebo jejich rodinný příslušník by se museli v minulosti setkat se zákonem kvůli marihuaně a být součástí znevýhodněné skupiny na základě rasy, pohlaví, zdravotního postižení nebo ekonomických důvodů.

Program by spadal pod divizi kontroly konopí na ministerstvu státního obchodu, což je úřad, který bude mimo jiné utvářet pravidla týkající se licencování, testování a standardů produktů.

Pokud projde, Ohio by se stalo 24. státem, který legalizuje rekreační marihuanu pro dospělé, což je krok, o kterém příznivci tvrdí, že sociálně a finančně dává státu smysl.

„Odebíráme peníze obchodníkům s drogami a majitelům výdejen v Michiganu a vracíme je zpět do kapes našich místních vlád,“ řekl Tom Haren, mluvčí pro-legalizační kampaně Regulate Marihuana Like Alcohol.

Opatření také dává těm, kteří byli zatčeni a odsouzeni v souvislosti s marihuanou, stejně jako jejich blízkým, šanci těžit z tohoto odvětví, jakmile přestane být držení konopí nezákonné. Haren řekl, že obvinění z marihuany může lidem mnohem ztížit život a má „následný efekt“ na jejich rodiny.

Vydání 2, pokud by prošlo, by také vytvořilo větší přístup pro ty, kteří si možná nebudou moci dovolit lékařskou marihuanu prostřednictvím svého pojištění nebo přimět lékaře, aby ji podepsal. To zahrnuje veterány, podle Harena, kteří obvykle získávají pojištění prostřednictvím federální vlády – která marihuanu nepovolila pro lékařské nebo rekreační použití.

Ale i když v úterý získá potřebné hlasy, budoucnost užívání marihuany nebude zcela určena.

Jako občanem iniciovaný zákon se opatření dostalo nejprve k zákonodárnému sboru ovládanému republikány. Zákonodárci měli podle státního práva čtyři měsíce na jeho schválení. Ale vzhledem k tomu, že mnoho – ne-li všichni – zákonodárci republikánské strany vřele proti, opatření se nepohnulo.

Po volbách , pokud projdou, státní právo požaduje, aby se opatření vrátilo znovu do parlamentu, kde si jej zákonodárci mohou upravit podle svého. Mohou také hlasovat pro jeho úplné zrušení, jak naznačil předseda senátu GOP Matt Huffman, že by se to mohlo stát.

Odpůrci čísla 2, včetně žalobců z Ohia a Ohijské obchodní komory, jsou v souladu s Huffmanem.

„Dochází k legalizaci, ke které mají lidé obecně postoj žij a nech žít. A pak je tu číslo 2,“ řekl Scott Milburn, mluvčí organizace Protect Ohio Workers and Families, hlavní kampaně proti tomuto problému.

Toto opatření, říkají odpůrci, dává přibližně jednu třetinu příjmů z těchto 10% daňových příjmů zpět do marihuanového průmyslu – což z něj dělá větší výhodu pro marihuanové korporace a malé podniky než pro daňové poplatníky.

A podle pokladníka z Ohia Roberta Spraguea část vyčleněná na náklady, jako je léčba závislosti a administrativa v rámci 10% daně, nestačí a daň by musela být přinejmenším zdvojnásobena, aby se zaplatilo to, co opatření říká, že by to bylo.

Ohio Prosecuting Attorneys Association také varovalo, že legalizace by mohla vést k větším dopravním a pracovním nehodám, stejně jako ke zvýšenému zneužívání návykových látek mezi obyvateli státu.

V loňském roce studie Národní správy bezpečnosti silničního provozu zjistila, že 54 % zraněných nebo zabitých řidičů mělo ve svých systémech drogy nebo alkohol, přičemž nejvíce převládal tetrahydrokanabinol (THC), účinná látka v marihuaně.

Studie se zabývala více než 7 000 případy ze sedmi různých nemocnic po celé zemi v letech 2019 až 2021, ale autoři studie varovali, že to není indikativní pro řidiče po celé zemi, zvláště když sledování údajů o užívání marihuany a dopravních nehodách je stále tak nové.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa