Fool.ca: 2 skvělé akcie konopí pro nové investory

Fool.ca: 2 skvělé akcie konopí pro nové investory

Kanadské společnosti zabývající se konopím v posledních pěti letech spálily obrovské bohatství investorů kvůli řadě celoodvětvových problémů, které tento sektor sužují. Mezi tyto strukturální protivětry patří rostoucí konkurence, nižší ziskové marže, kanibalizace prodejů z nelegálního trhu, vysoká úroveň zásob, nadměrná nabídka konopí a nadhodnocené akvizice.

Alternativně jsou zásoby marihuany jižně od hranic mnohem lepší investicí, protože se blíží konzistentním ziskům a mohou těžit ze zakořeněné pozice, pokud bude konopí legalizováno na federální úrovni ve Spojených státech. Zde jsou dvě takové americké akcie marihuany, které si můžete koupit právě teď.

Jsou akcie Green Thumb Industries dobrou koupí?

Green Thumb Industries ( CNSX:GTII ) , založená v roce 2014, je národní společnost a prodejce konopného spotřebního baleného zboží. Vyrábí a distribuuje portfolio značkových konopných produktů jako RHYTHM, Good Green a Beboe. Green Thumb vlastní a provozuje síť maloobchodních prodejen s konopím s názvem RISE. S 18 výrobními závody, 84 maloobchodními prodejnami a provozy na 15 trzích patří Green Thumb mezi největší licencované výrobce marihuany na světě.

Nedávná vlna legalizace v USA umožnila společnosti Green Thumb zvýšit tržby ze 7 milionů USD v roce 2016 na více než 1 miliardu USD v roce 2022. Odhadovaná příležitost na americkém trhu s konopím konkuruje alkoholu nebo tabáku a podle Green Thumb má hodnotu 100 miliard USD Industries, poskytující jí dostatek prostoru pro další růst špičkové řady.

Společnost také předpovídá, že trh s konopím poroste v nadcházejícím desetiletí o 12 % ročně, podpořený spotřebitelskou poptávkou a lepším přístupem k distribučním kanálům.

Navzdory náročnému makroprostředí vykázal Green Thumb ve 2. čtvrtletí roku 2023 tržby ve výši 252,4 milionu USD s upraveným EBITDA (zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací) ve výši 75,8 milionu USD. Její čistý zisk činil 13,4 milionů USD nebo 0,05 USD na akcii, což bylo její 10. čtvrtletí kladného čistého zisku v řadě.

Akcie GTII , jejichž cena je 20násobek budoucích výnosů , jsou přiměřeně oceněny a obchodují se slevou 175 % oproti konsensuálním odhadům cílové ceny.

Jaký je cenový cíl pro akcie Curaleaf?

Další konopný gigant Curaleaf ( CNSX:CL ) je společnost se sídlem v New Yorku s přítomností v 18 státech USA. Vlastní a provozuje 150 výdejen a 21 pěstíren s provozy ve vysoce zalidněných státech, jako je Arizona, New York, New Jersey, Florida, Illinois a Massachusetts.

Ve 2. čtvrtletí roku 2023 společnost Curaleaf vykázala tržby ve výši 339 milionů USD a upravený EBITDA ve výši 70 milionů USD, což znamená marži 21 %. Přibližně 82 % jejích tržeb pochází z maloobchodních prodejen a zbytek z velkoobchodu, protože společnost má přístup k adresovatelné populaci 400 milionů.

Díky vedoucí pozici na trhu v USA se nyní Curaleaf zaměřuje na expanzi na mezinárodních trzích, jako je Velká Británie a Evropa. Ve 2. čtvrtletí se její mezinárodní tržby téměř zdvojnásobily na 14 milionů USD.

Curaleaf zdůraznil, že jeho tržní podíl na trhu lékařské marihuany ve Spojeném království nadále roste, protože skončilo 2. čtvrtletí s přímým podílem pacientů ve výši 40 %. Byla to také první lékařská společnost zabývající se marihuanou, která inzerovala v britské televizi v roce 2023.

Země jako Německo jsou navíc na pokraji legalizace konopí pro rekreační použití, čímž se Curaleaf otevírá další mnohamiliardový trh. Společnost začala obchodovat na trhu léčebného konopí ve Švýcarsku a zahájila prodej v Polsku.

Analytici zůstávají na vzestupu u akcií CURA a očekávají, že akcie v příštích 12 měsících vzrostou o více než 100 %.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa