Apnews.com: Ohio hlasuje pro legalizaci rekreační marihuany a stává se 24. státem USA, který tak učinil

Apnews.com: Ohio hlasuje pro legalizaci rekreační marihuany a stává se 24. státem USA, který tak učinil

COLUMBUS, Ohio (AP) – Voliči v Ohiu v úterý schválili opatření legalizující rekreační marihuanu, čímž vzdorovali republikánským zákonodárným vůdcům, kterým se nepodařilo schválit navrhovaný zákon.

Passage of Issue 2 dělá z Ohia 24. stát, který umožňuje dospělým užívat marihuanu pro nelékařské účely.

„Marihuana už není kontroverzní téma,“ řekl Tom Haren, mluvčí Koalice pro regulaci marihuany jako alkoholu. „Ohioans to demonstroval tím, že prošel státním číslem 2 v sesuvu půdy.“ Obyvatelé Ohio mají velmi jasno v otázce budoucnosti, kterou chtějí pro náš stát: legální a regulované užívání marihuany pro dospělé.“

Nový zákon umožní dospělým ve věku 21 a více koupit a vlastnit až 2,5 unce konopí a pěstovat rostliny doma. Na nákupy bude uvalena 10% daň, která bude vynaložena na administrativní náklady, léčbu závislostí, obce s ambulancí a programy sociální spravedlnosti a zaměstnanosti podporující samotný průmysl.

Výsledek voleb představuje ránu pro zákonodárce Republikánské strany, republikánského guvernéra Mikea DeWinea a obchodní a výrobní organizace, které se obávají jeho dopadu na bezpečnost práce a provozu.

Ale jako občanský zákon podléhá změnám. Republikáni, kteří jsou v zákonodárném sboru proti němu, mohou zákon upravovat – nebo ho dokonce zrušit, ačkoliv nyní, když jej voliči schválili, je politická sázka vyšší.

Mezi obavy vznesené odpůrci, které mohou zákonodárci přehodnotit, je daňová struktura opatření, která nevyčleňuje žádný z výdělků pro okresy Ohio, které spravují programy sociálních služeb zaměřené na užívání drog, závislost a další problémy, které by mohly vzrůst v důsledku schválení vydání 2.

„Tento boj ještě neskončil,“ uvedl v prohlášení prezident Smart Approaches to Marihuana Action Kevin Sabet. Vyzval státní zákonodárce, aby odstranili ustanovení čísla 2, která umožňují komerční prodej, reklamu a produkci minimálně.

Předseda republikánského Senátu Ohio Matt Huffman řekl, že zákonodárci mohou také přehodnotit „sporný jazyk“ ohledně limitů THC, sloučeniny, která dává marihuaně její vysokou hodnotu.

„Tento zákon byl napsán marihuanovým průmyslem a nemělo by se s ním zacházet jako s uhranutím peněz za úrodu na úkor státu, který se snaží dostat z opioidní epidemie,“ uvedl v textu zaslaném jeho mluvčím.

Pro Koalici pro regulaci marihuany jako alkoholu znamenal souhlas voličů vyvrcholení letitého boje návrhu za to, aby se stal zákonem .

Ministr zahraničí Republikánské strany Frank LaRose poprvé předložil petice Valnému shromáždění v Ohiu jménem koalice v lednu 2022, čímž zákonodárcům spustil čtyřměsíční odpočet, aby mohli jednat. Republikánští zákonodárci to neudělali a zákonodárci tvrdili, že petice skupiny dorazily příliš pozdě na hlasování v roce 2022.

Následoval soudní spor a vyrovnání , na základě kterého se skupina dohodla, že počká do letošního roku.

Scott Milburn, mluvčí opoziční kampaně Protect Ohio Workers and Families, označil úterní výsledek za zklamání. Řekl, že debata se nyní přesouvá na Statehouse.

„Tuto časovanou bombu vytvořenou v tajnosti columbusskou právnickou firmou nyní zákonodárci rozlouskají za plného denního světla, aby ji mohli zneškodnit v otevřeném veřejném procesu, než vybuchne Ohiu do tváře,“ řekl prohlášení.

LeafLink, velký velkoobchodní tržiště s konopím, pochválil obyvatele Ohia za schválení vydání 2 a vyzval zákonodárce, aby zákon okamžitě schválili tak, jak byl schválen.

„Toto hlasování představuje obrovskou příležitost pro stát, kde se předpokládá, že legální prodeje pro dospělé překročí 1 miliardu dolarů ročně,“ uvedl v prohlášení ředitel politiky Rodney Holcombe. „Tento krok staví Ohio do ligy s 23 dalšími státy, které učinily tento významný krok vpřed.“ Z první ruky jsme byli svědky pozitivního dopadu legalizovaného konopí, včetně vytváření pracovních míst, daňových příjmů za životně důležité vládní služby a jedinečných obchodních příležitostí pro podnikatele.“

Autor: JULIE CARR SMYTH

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa