420intel.com: Dosud největší švýcarský pilotní projekt konopí „Perfect Sweet Spot“

420intel.com: Dosud největší švýcarský pilotní projekt konopí „Perfect Sweet Spot“

Švýcarský federální úřad pro veřejné zdraví (FOHP) oficiálně schválil 25. října „Projekt Graushaus“, šestou pilotní studii konopí v zemi pro dospělé.

Tato studie představuje řadu prvenství pro rychle se rozvíjející švýcarský výzkumný program konopí. Nejen, že bude dosud největší, zúčastní se ho téměř 4000 účastníků, ale bude první, kterou bude provozovat soukromá společnost, německá Sanity Group.

Finn Hänsel, generální ředitel Sanity Group, řekl  Business of Cannabis  , že tento pilotní projekt se připravoval „roky“, a přestože začal fungovat dávno předtím, než byl vůbec vytvořen německý Pilíř 2, doufá, že se během tohoto prvního pilotního programu „hodně naučí“. že se můžeme přihlásit do Německa“.

„Mezitím můžeme spolupracovat s německými obcemi, abychom jim poskytli správný soubor nástrojů k vytvoření vlastního pilotního projektu.“

Roky ve výrobě 

Pilotní studie, která má nyní začít koncem tohoto roku, byla původně koncipována „před třemi nebo čtyřmi lety“, kdy švýcarská vláda poprvé odhalila svůj záměr prozkoumat tento vědecký výzkumný program s cílem otestovat účinky konopí pro dospělé.

Pan Hänsel vysvětlil, že zatímco DNA a hlavní podnikání společnosti Sanity je zaměřeno na léčebné konopí, jeho společnost zvažovala, zda a kde existuje potenciál podívat se na „rekreační využití z vědecké perspektivy“.

„Mysleli jsme si, že by to pro nás mohlo být perfektní sladké místo k výzkumu rekreačních aktivit a ke stejnému přístupu založenému na výzkumu, jaký máme na lékařské stránce.“

I když se má za to, že společnost našla svého výzkumného partnera, Švýcarský institut pro výzkum závislostí a zdraví (ISGF), spolu se svým kantonským partnerem Basel-Landschaft (Baselland) poměrně rychle, údajně jí trvalo měsíce tam a zpět se zdravím. ministerstvo doladit podrobnosti.

Hlavním důvodem tohoto prodlouženého období vývoje je skutečnost, že projekt se velmi jasně zaměřuje na snižování škod, což znamená, že jeho tvůrci museli zvážit, zda „dokážou odvést spotřebitele od kouření jointů s tabákem“, což je způsob konzumace, o kterém se předpokládá, že jej používá. asi 95 % švýcarských uživatelů.

„A to je důvod, proč celý náš projekt je o nabídce široké škály produktů, což je navíc unikátní, žádný jiný pilotní projekt to nedělá. Takže nabízíme THC čokoládu, nabízíme THC vinné gumy, nabízíme THC extrakt, nabízíme THC vapovací tekutiny a tak dále,“ řekl pan Hänsel.

Dalším klíčovým aspektem bylo vypracování systému, který by účastníkům umožnil otevřeně kouřit, aniž by riskovali, že budou potrestáni policií.

Řešením byl vývoj ID karet, které budou účastníkům podávány po prověření vhodnosti ISGF, po kterém budou moci zakoupit jakýkoli produkt ve dvou vyhrazených výdejnách.

Ty nejenže umožní výdejnám a úřadům „okamžitě vidět, kdo se účastní“, ale také sledovat množství produktu, které měsíc po měsíci spotřebovaly.

Projekt Graushaus

Graushaus, jehož provoz je naplánován na pět let, má tři hlavní zainteresované strany. Za prvé, ISGF povede projekt společně se Sanity Group.

Jako jeden z největších výzkumných ústavů zaměřených na závislost ve Švýcarsku bude ISGF odpovědný za výzkumnou a vývojovou stránku projektu, jehož cílem bude zjistit, zda „strukturovaný a kontrolovaný prodej vysoce kvalitního, organicky pěstovaného konopí vyškolenými prodejní personál v obchodech s konopím může posunout spotřebu směrem ke snížení způsobených škod“.

ISGF, spolu s jeho vědeckým ředitelem, Prof. Dr. Michaelem Schaubem, bude například zajišťovat screening a kvalifikaci všech účastníků.

Mezitím bude Sanity Group zajišťovat „celý pohyb zboží včetně distribuce, brandingu, balení, designu produktů a tak dále“.

Protože švýcarské předpisy vyžadují, aby všechny produkty používané v pilotních projektech byly pěstovány ve Švýcarsku, je SwissExtract pěstitelským partnerem projektu.

Podle pana Hänsela bude společnost „pěstovat a vyrábět“ produkty podle svého návrhu a zaměstnala „sommeliéra konopí“, aby produkty otestoval a nabídl zpětnou vazbu.

Kromě toho, že je tato studie největší a první, která zahrnuje soukromou společnost, bude tato studie znamenat spuštění prvních legálních specializovaných obchodů s konopím pro dospělé v Evropě.

Toto je klíčová část výzkumných cílů studií. Jiní piloti, například sousední Weed Care, prodávají konopí legálně z lékáren, další budou vydávat přes kluby.

Pan Hänsel navrhl, že kluby jsou dobré pro „již časté uživatele“, kteří jsou velmi řízeni komunitou, ale nemusí být nejvhodnější pro příležitostné uživatele.

Mezitím se mnoho uživatelů konopí může cítit jako spotřebitel v lékárnách nepochopeno, protože lékárníci nejsou speciálně vyškoleni v oblasti konopných produktů.

„Moje hypotéza je, že pokud je cílem bojovat proti staršímu a legálnímu trhu, pak je lékárna tím nejlepším odbytištěm, protože překážky, které do této ambulance vstupují, jsou mnohem nižší.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa