Investingnews.com: Cannabis akcie: 10 největších společností v roce 2023

Investingnews.com: Cannabis akcie: 10 největších společností v roce 2023

Investoři mají různé možnosti, pokud jde o akcie konopí. Zde je pohled na největší hráče v tomto sektoru a jejich operace.

Konopný průmysl čelí v roce 2023 podobným znepokojivým trendům a vzorcům jako v roce 2022.

Na americkém trhu investoři netrpělivě očekávají potenciální uzákonění politik, které by pomohly finanční realitě trhu. Míra optimismu kolem této události se v kterýkoli den liší od mírně opatrné až po zkázu a ponurost. Mezitím se v Kanadě očekává, že investoři budou i nadále svědky strategického uzavírání a přesunů, protože operátoři usilují o opatření ke snížení nákladů.

S první polovinou roku za námi, zde Investing News Network líčí výkonnost některých největších konopných akcií. Tento seznam byl sestaven na základě nejlépe vážených akcií čistého konopí zahrnutých v AdvisorShares Pure US Cannabis ETF (ARCA: MSOS ) a Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF (TSX: HMMJ ) k 17. říjnu 2023. Sdílejte informace pro společnosti je přesný k 19. říjnu.

Američtí operátoři

Konopí zůstává ilegální na federální úrovni v USA, ale otevření státního trhu umožnilo provozovatelům se sídlem v USA prosperovat. Tyto firmy obvykle zakládají vertikálně integrované podniky se zaměřením na značkové produkty, maloobchodní sítě a licence.

I když se tyto společnosti přizpůsobily regulačním výzvám, mají z reforem na úrovni jednotlivých zemí v USA mnohé, a touží po přijetí přívětivějších federálních zákonů, které umožní jejich podnikání dále se rozvíjet.

Fond konopí zaměřený na USA

AdvisorShares Pure US Cannabis ETF (ARCA: MSOS ) je jedním z mála fondů přísně zaměřených na jména se sídlem v USA se zájmy přísně vázanými na programy konopí v jednotlivých státech. Tyto podniky usilují o růstová aktiva, sítě výdejen a jedinečnou značku, aby si založily svou základnu ve státech, které nejvíce oslovují jejich obchodní zájmy.

Zatímco státy jako Kalifornie a Colorado jsou známé svou široce otevřenou politikou týkající se konopí, odborníci poukázali na státy s omezenou licencí jako nejžádanější trhy pro veřejně obchodované společnosti s konopím, které hledají výhodu.

Hodnota MSOS vzrostla v roce 2023 o 3,22 procenta, což vedlo k cenovému bodu 7,37 USD k 17. říjnu.

1. Green Thumb Industries (CSE:GTII,OTCQX:GTBIF)

profil společnosti

Hmotnost ETF: 24,2 procenta; tržní kapitalizace: 2,29 miliardy USD; aktuální cena akcií: 9,29 USD

Společnost Green Thumb Industries sídlí v Chicagu ve státě Illinois a vyrábí a prodává léčebné a rekreační konopí prostřednictvím velkoobchodních a maloobchodních kanálů v USA. Nabízí několik produktů v rámci portfolia značek konopného spotřebního baleného zboží.

2. Curaleaf Holdings (CSE:CURA,OTCQX:CURLF)

profil společnosti

Hmotnost ETF: 20,02 procenta; tržní kapitalizace: 2,72 miliardy USD; aktuální cena akcií: 3,70 USD

Curaleaf Holdings má sídlo ve Wakefieldu ve státě Massachusetts a pěstuje a prodává léčebné a rekreační konopí v USA. Curaleaf se účtuje jako jeden z mála státních provozovatelů se sídlem v USA, který expanduje na vznikající evropský trh s konopím.

3. Verano Holdings (CSE:VRNO,OTCQX:VRNOF)

profil společnosti

Hmotnost ETF: 14,36 procenta; tržní kapitalizace 1,55 miliardy USD; aktuální cena akcií: 4,51 USD

Verano Holdings je vertikálně integrovaný vícestátní operátor v USA. Firma provozuje licencovaná zařízení na pěstování, zpracování a maloobchodní prodej konopí a vyrábí sadu prémiových, řemeslně vyráběných konopných produktů prodávaných pod svým portfoliem spotřebitelských značek.

4. Trulieve Cannabis (CSE:TRUL,OTCQX:TCNNF)

profil společnosti

Hmotnost ETF: 10,67 procenta; tržní kapitalizace: 928,08 milionů USD; aktuální cena akcií: 4,99 USD

Trulieve Cannabis je vertikálně integrovaná a plně licencovaná společnost zabývající se prodejem lékařské marihuany. Zabývá se především pěstováním, držením, užíváním, prodejem a distribucí léčebného konopí. Trulieve sídlí ve státě Florida a má dominantní podíl na trhu ve státě Sunshine. Firma však rozšířila svou působnost i na další trhy právního státu.

5. TerrAscend (CSE:TER,OTCQX:TRSSF)

Tiskové zprávyprofil společnosti

Hmotnost ETF: 7,76 procent; tržní kapitalizace: 658,85 milionů USD; aktuální cena akcií: 1,88 USD

TerrAscend je provozovatel konopí se sídlem v Torontu se zájmy po celých USA, zejména v Pensylvánii, New Jersey, Michiganu, Kalifornii a Marylandu.

Kanadští pěstitelé

V roce 2018 se Kanada stala první zemí G7, která legalizovala konopí pro dospělé a vytvořila svůj vlastní efektivní program regulovaný jak federálními, tak provinčními pravomocemi. Od té doby společnosti působící v zemi čelí vzestupům a pádům při řešení přísných marketingových pravidel a pokračující konkurence s neregulovaným trhem.

Kanadský konopný fond

Horizons Marihuana Life Sciences Index ETF (TSX: HMMJ ) je koš některých největších jmen v konopném průmyslu.

Fond nedrží vícestátní operátory se sídlem v USA, ale má v USA expozici prostřednictvím některých kanadských společností se vzdálenými zájmy na kýženém americkém trhu. HMMJ je držitelem vyznamenání, že je prvním konopným ETF v Kanadě.

Toto ETF nemělo nejlepší rok, s meziroční ztrátou 25,25 procenta k 17. říjnu a cenovým bodem 8,97 kanadských dolarů.

1. Inovativní průmyslové vlastnosti (NYSE:IIPR)

Hmotnost ETF:14,83 procenta; tržní kapitalizace: 2,16 miliardy USD; aktuální cena akcií: 78,17 USD

Innovative Industrial Properties je realitní společnost, která poskytuje zpracovatelské sklady, skleníky a další realitní příležitosti pro konopný průmysl v regulovaných státech. Většina jejich nemovitostí je průmyslových, s malým procentem vyhrazeným pro maloobchodní prostory. Její portfolio zahrnuje 108 nemovitostí v 18 státech, přičemž většina je soustředěna v Coloradu, kde je 27 zařízení.

2. Cronos Group (NASDAQ:CRON,TSX:CRON)

profil společnosti

Hmotnost ETF: 13,6 procenta; tržní kapitalizace: 683,24 milionů USD; aktuální cena akcií: 1,74 USD

Cronos Group pěstuje a prodává léčebné a rekreační konopí v Kanadě. Ačkoli působí primárně v Kanadě, společnost Cronos vyváží léčebné konopí i do zahraničí a má partnerství mimo Kanadu. Firma také prodává produkty CBD odvozené z konopí v USA prostřednictvím partnerství s PharmaCann.

3. Značky Tilray (NASDAQ:TLRY,TSX:TLRY)

profil společnosti

Hmotnost ETF: 12,43 procenta; tržní kapitalizace: 1,4 miliardy USD; cena akcie: 1,91 USD

Tilray Brands je kanadský výrobce, který pěstuje a prodává léčebné a rekreační konopí. V roce 2021 Aphria získala Tilray v reverzní fúzi a přejmenovala se po druhé společnosti. Většina prodejů Tilray je v Kanadě a na mezinárodním exportním trhu léčebného konopí. Expozice společnosti v USA se skládá z produktů CBD.

4. SNDL (NASDAQ:SNDL)

profil společnosti

Hmotnost ETF: 5,67 procenta; tržní kapitalizace: 387,79 milionů USD; aktuální cena akcií: 1,49 USD

SNDL, dříve Sundial Growers, se zabývá produkcí a marketingem konopí pro trh pro dospělé. Primárním zaměřením společnosti je výroba a distribuce inhalovatelných produktů a značek. SNDL sleduje kromě svých kanadských operací také mezinárodní aktiva a expandovala do zahraničí díky podílům v Německu a Izraeli.

5. Růst Vrchlíku (NASDAQ:CGC,TSX:WEED)

profil společnosti

Hmotnost ETF: 4,84 procenta; tržní kapitalizace: 451,60 milionů USD; aktuální cena akcií: 0,53 USD

Canopy Growth se sídlem v Smiths Falls v Kanadě pěstuje a prodává léčebné a rekreační konopí a také konopí prostřednictvím portfolia značek. Kromě toho má firma podíly v USA s opcí na akvizici společnosti Acreage Holdings (CSE: ACRG.AU , OTCQX:ACRHF). Firma má finanční podporu od výrobce alkoholu Constellation Brands (NYSE: STZ ).

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa