Opět rychlý a jednoduchý recept na zdravou snídani či večeři. Guacamole je spojován se zlepšením zdraví srdce, kůže a vlasů, stejně jako přispívá ke snížení hmotnosti, prevenci rakoviny a silnějšímu imunitnímu a trávicímu systému.
Historie Guacamole: Mexické jídlo? Historie této chutné pochoutky sahá až do říše Aztéků ve Střední Americe během 16. století.
INGREDIENCE:
2 ks | Avokádo |
2 ks | Středně velká rajčata |
1/2 ks | Cibule |
1 lžíce | Jablečný ocet |
1 lžička | Sůl |
2 lžíce | Loupaná konopná semena |
2 lžíce | Konopný olej |
1 lžička | Citronová šťáva |
1 lžička | Chilly vloček |
Dle chuti | Čerstvý namletý pepř (čím více, tím lépe), česnek apod. |
Postup přípravy
1. Nejprve vložte do malé misky velmi jemně nakrájenou cibuli + jablečný ocet, sůl a dejte stranou. Tím se zbaví cibule zbaví syrové chuti.
2. Nakrájejte avokádo, přidejte do velké mísy a rozdrťte vidličkou, dokud z něj nevznikne hrubá pasta, nerozdrťte příliš.
3. Rajčata nakrájejte na čtvrtky a odstraňte semínka. Nakrájejte na malé kostičky a přidejte k avokádu v misce.
4. Přidejte nakrájenou cibuli spolu s octem a solí, ve které se máčela.
5. Přidejte všechny ostatní ingredience a promíchejte, aby se spojily.
6. Ochutnejte a upravte podle chuti sůl, pepř, chilli, česnek a citron. Podávejte na opečených bagetkách, toustu apod.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *