Ekonomický nárůst Aurory byl podpořen zvýšeným exportem léčiv a řezanými klony

Ekonomický nárůst Aurory byl podpořen zvýšeným exportem léčiv a řezanými klony

Kanadský producent konopí zveřejnil své finanční a provozní výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2024 končící 30. září 2023 .

Celkový čistý příjem byl ve 2. čtvrtletí 2023 63,4 milionů USD, ve srovnání s 48,6 miliony USD ve stejném období roku 2022. Stejně jako v předchozím čtvrtletí připisuje Aurora nárůst oproti předchozímu období růstu svého globálního podnikání s léčebným konopím a čtvrtletním příjmům z propagace rostlin obchod, Bevo.

Společnost prodala téměř 13,6 milionu kilogramů konopí za cenu 4,75 $ za 2 gramy konopí. Jedná se o pokles prodejní ceny ze stejného čtvrtletí v roce 2022 na 5,21 dolaru za dva gramy konopí.

Čistý příjem z lékařského konopí byl v posledním čtvrtletí 43,8 milionu USD, což je 42% nárůst oproti čtvrtletí předchozího roku, což představuje 69 % konsolidovaného čistého zisku společnosti Aurora za 2. čtvrtletí 2024 a 85 % upraveného hrubého zisku před úpravami reálné hodnoty.

Společnost nashromáždila 6,5 ​​milionu USD na spotřebních daních z prodeje konopí (2,3 milionu USD v prodeji léčivých přípravků a 4,2 milionu USD v nelékařských tržbách. Společnost také odepsala 4,6 milionu USD v reálné hodnotě zásob a biologických aktiv a úpravách snížení hodnoty ve srovnání se ziskem 25,6 USD milionů ve stejném čtvrtletí v roce 2022 a odpis ve výši 3,3 milionu USD v předchozím čtvrtletí. 

Aurora říká, že tento nárůst čistého příjmu ve výši 12,8 milionu USD byl způsoben především růstem jejího evropského podnikání, které těžilo ze zavedení nových patentovaných vysoce účinných kultivarů a vyšších objemů prodaných do Austrálie.

Čistý příjem společnosti Aurora z konopí za 2. čtvrtletí 2023 však činil 12 milionů dolarů, což je pokles z 13,7 milionů dolarů ve čtvrtletí předchozího roku. Tento pokles příjmů je připisován dříve oznámenému odchodu společnosti Aurora z amerického trhu C BD a zničení zásob Reliva CBD v důsledku rozhodnutí společnosti ukončit své operace Reliva, stejně jako „přeorientování“ na prémiové kategorie. 

Nedávný přesun jednoho ze skleníků společnosti Aurora v Albertě do zařízení pro řezané květiny (bez konopí) přispěl k čistému příjmu 7,2 milionu dolarů, což je asi polovina toho, co přinesl prodej neléčebného konopí. 

Čistý zisk z pokračujících operací za tři měsíce končící 30. září 2023 byl 300 000 USD ve srovnání s čistou ztrátou 45,5 milionu USD za stejné období v roce 2022. Aurora připisuje snížení čisté ztráty o 45,7 milionu USD oproti srovnatelnému čtvrtletí předchozího roku zvýšení hrubého zisku o 33,5 milionu USD, zvýšení ostatních příjmů o 19,1 milionu USD a snížení prodejních, správních a režijních nákladů o 6,1 milionu USD.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa