Nejlépe hodnocená akcie konopí, která by mohla v roce 2024 vzrůst

Nejlépe hodnocená akcie konopí, která by mohla v roce 2024 vzrůst

 posledních měsících získaly akcie konopí vážnou dynamiku ohledně možnosti, že by USA mohly přeplánovat marihuanu na federální úrovni, což by pro tyto společnosti znamenalo významnou výhru z hlediska výzkumu, zdanění a práce. V nedávné době získal průmysl další podporu, když voliči v Ohiu uzákonili rekreační marihuanu – a při pohledu do budoucna má Německo na příští rok naplánováno vlastní přelomové hlasování.

V této souvislosti by akcie konopí mohly v nadcházejícím desetiletí potenciálně generovat akcionářům obrovské zisky. Ale právě teď jsou některé akcie konopí společností s malou nebo mikrokapitálou, které vykazují obrovské ztráty. Mnohé z těchto akcií jsou kotovány na OTC trzích a zůstávají spekulativními sázkami pro dlouhodobé investory. 

Ale protože nadcházející vlna legalizace může společnostem s konopím otevřít několik miliardových trhů, jednou z nejlépe hodnocených konopných akcií, které stojí za zvážení, je Constellation Brands (STZ) . Společnost Constellation Brands s tržní kapitalizací 43,96 miliardy dolarů vyrábí, prodává a prodává pivo, víno a lihoviny v USA, Kanadě, Mexiku, Itálii a na Novém Zélandu. 

www.barchart.com

V roce 2017 vstoupila tato dobře zavedená vice akcií do kasina tím, že investovala 190 milionů dolarů do kanadské konopné společnosti Canopy Growth (CGC) a získala 10% podíl. V následujícím roce Constellation Brands investovala další 4 miliardy dolarů, čímž navýšila svůj podíl v CGC na 38,6 %.

Co stojí Canopy Growth?

Akcie společnosti Canopy Growth klesly o 99 % z historických maxim, což společnost ocenilo na 431,9 milionu USD podle tržní kapitalizace. Kanadský producent marihuany se v posledních pěti letech potýká s rostoucími ztrátami a vysokými zásobami. Canopy Growth snížila své výrobní kapacity a snížila počet svých zaměstnanců, aby vyrovnala své míry spálení hotovosti. V loňském roce Constellation Brands odepsala svůj majetkový podíl ve společnosti Canopy Growth o 1,1 miliardy USD kvůli snížení hodnoty goodwillu. 

To znamená, že zatímco kanadští producenti marihuany se potýkají s negativními ziskovými maržemi, multistátní operátoři v USA – jako Green Thumb Industries (GTBIF) – vykazují konzistentní zisky. USA jsou ve srovnání s Kanadou mnohem větší trh, což umožňuje licencovaným výrobcům konopí těžit z úspor z rozsahu. Zpráva od Fortune Business Insights navíc očekává, že celosvětový trh s konopím poroste do roku 2030 o 34 % ročně na téměř 444 miliard USD, z pouhých 57 miliard USD v roce 2023. 

Do budoucna má Canopy Growth strategické akviziční smlouvy s Acreage Holdings (ACRHF) , multistátním provozovatelem konopí v USA, a také s výrobcem poživatin Wana Brands . Odborné znalosti společnosti Constellation v oblasti obchodu s alkoholem mohou také společnosti Canopy umožnit v příštích několika letech rychle rozšířit svůj obchod s nápoji infuzovanými konopím. 

Za posledních 12 měsíců společnost Acreage vykázala tržby ve výši 233 milionů USD s provozními ztrátami ve výši 17,57 milionů USD. Pro srovnání, v roce 2019 společnost vykázala příjmy 74 milionů $ s provozní ztrátou 178 milionů $.

Jak si vedly značky Constellation ve 2. fiskálním čtvrtletí?

Zatímco Constellation Brands má značný podíl v Canopy Growth, zůstává jedním z největších výrobců piva na světě. Je to značka číslo jedna mezi výrobci piva v USA a ve fiskálním čtvrtletí roku 2024 (skončilo v srpnu) zvýšila prodej piva o 12 %. Ve srovnání s tím celkový prodej ve druhém čtvrtletí meziročně vzrostl o 7 %. Constellation Brands se nyní snaží získat trakci v segmentech prémiového piva a vína s vysokou marží, což je také rychle rostoucí trh. 

Cena STZ je 20násobek budoucích zisků a má rozumnou cenu, protože analytici očekávají, že upravené zisky porostou v příštích pěti letech o 11 % ročně. 

V současné době STZ vyplácí akcionářům čtvrtletní dividendu ve výši 0,89 USD na akcii, což znamená dividendový výnos 1,45 %. Tyto výplaty rostly za posledních osm let o 14 % ročně a výplatní poměr 29,5 % naznačuje, že je zde prostor pro další růst této dividendy.

Ze 17 analytiků sledujících Constellation Brands 14 doporučuje „silný nákup“, jeden „umírněný nákup“ a pouze dva doporučují „držet“. Průměrný cenový cíl pro STZ je 293,33 $, což je o 22 % více než současné úrovně. 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa