IM Cannabis hlásí finanční výsledky za třetí čtvrtletí 2023

IM Cannabis hlásí finanční výsledky za třetí čtvrtletí 2023

IM Cannabis Corp. (NASDAQ: IMCC) (CSE: IMCC) oznámila své finanční výsledky za 3. čtvrtletí 2023, když oznámila 6,6% pokles výnosů, 10% nárůst hrubé marže a 30% nárůst hrubého zisku. Společnost se zaměřila na aktivní řízení nákladů a zlepšování marží a zároveň čelila kolísání měny a dopadu konfliktu mezi Hamasem a Izraelem na průmysl léčebného konopí.

TORONTOa GLIL YAM,Izrael, 13. listopadu 2023 /PRNewswire/ – IM Cannabis Corp. („ společnost “ nebo „ IMC “) (NASDAQ: IMCC) (CSE: IMCC), mezinárodní společnost zabývající se léčebným konopím, dnes oznámila své finanční výsledky za třetí čtvrtletí končící 30. září 2023. Všechny částky jsou uvedeny v kanadských dolarech a porovnány se čtvrtletím končícím 30. září 2022, pokud není uvedeno jinak.

plný soubor neauditovaných mezitímních zkrácených konsolidovaných finančních výkazů za tři a devět měsíců končících 30. září 2023 (dále jen „ Q3 FS “) a doprovodné diskuse a analýzy vedení (dále jen „ Q3 MD&A “) jsou dostupné na Web společnosti na  adrese https://investors.imcannabis.com/ a její profilové stránky na SEDAR+ na  www.sedarplus.ca a EDGAR na  www.sec.gov .

Nejdůležitější finanční výsledky 3. čtvrtletí 2023

  • Pokles  tržeb o 6,6 % a  další pokles tržeb o 6,4 %  přímo související se zápornými měnovými fluktuacemi při celkových tržbách12,4 milionu dolarů
  • 10% nárůst  hrubé marže 
  • 30% nárůst  hrubého zisku 
  • 65% pokles  non-IFRS upravené ztráty EBITDA 
  • 34% pokles  provozních nákladů, 6% pokles ve srovnání s Q2, 2023

Komentář managementu

„Stejně jako v předchozích čtvrtletích jsme i ve 3. čtvrtletí 2023 pokračovali směrem k našemu cíli udržitelné ziskovosti,“ řekl  Oren Shuster, generální ředitel IMC.  „Naše zaměření na prémiové a prémiové plus na izraelském trhu, kde jsme lídry na trhu. Na druhou stranu jsme museli odpovídajícím způsobem upravit naše portfolio, abychom odstranili pomalu se pohybující akcie střední a nízké třídy, což zvýšilo naše objemy prodeje.“ , ale ovlivnilo to jak naše tržby, tak hrubou marži v tomto čtvrtletí.“

„Ve 3. čtvrtletí jsme byli dále schopni splnit náš cíl aktivního řízení nákladů a marží,“ řekl  Itay Vago, finanční ředitel  IMC. „Zatímco jsme byli schopni dále snížit naše provozní náklady ve 3. čtvrtletí o 34 % oproti 3. čtvrtletí 2022 a 6 % oproti 2. čtvrtletí 2023, naše tržby a hrubá marže byly negativně ovlivněny kolísáním měn mezi izraelským šekelem a kanadským dolarem, což způsobilo 2,4 % pokles tržeb ve 3. čtvrtletí oproti 2. čtvrtletí 2023 a a800 000 $celkový pokles v roce 2023.“ 

Konferenční hovor 3. čtvrtletí 2023 

Společnost dnes v 9:00 ET uspořádá webový konferenční hovor se zoomem, na kterém se bude diskutovat o výsledcích, po kterém bude následovat sekce otázek a odpovědí pro investiční komunitu. Investoři se mohou zaregistrovat kliknutím  zde.  Všechny relevantní informace budou zaslány při registraci.

Pokud se k nám nemůžete připojit živě, záznam hovoru bude k dispozici na našich webových stránkách  https://investors.imcannabis.com/  do 24 hodin po hovoru.

Provozní hlavní body

  • Ve 3. čtvrtletí jsme zahájili projekt plné integrace meziIzraelaNěmeckok dalšímu zvyšování efektivity na obou našich trzích. Od dodávek po marketing a prodej sdílíme informace a pracujeme společně jako jeden tým. 

7. října 2023 vypukla válka mezi teroristickou organizací Hamás aIzraelzačal. I když je ještě příliš brzy hodnotit rozsah dopadu, který to má a bude mít na průmysl léčebného konopí vIzraela na IMC očekáváme, že IMC může být ovlivněno.

IMC Izrael:

  • Posílili jsme naši pozici #1 na prémiovém trhu uvedením dvou nových kmenů LOT 420 s vysokým obsahem THC, Glto 33 a Xeno, a také dalšího produktu IMC, Chemchew.
  • Outsourcovali jsme ambulantní doručovací službu, přičemž jsme zachovali stejnou úroveň služeb, ale s odhadem300 000 USDv ročních úsporách.

IMC Německo:

  • Spustili jsme náš první prémiový kmen s vysokým obsahem THC využívající celou značku a zajištění IMC Israel. Díky úzké spolupráci s izraelským týmem jsme byli schopni zajistit, že tento start byl naším nejsilnějším startem v roceNěmeckozatím.

Finanční výsledky za 3. čtvrtletí 2023

  • Tržby  za třetí čtvrtletí roku 2023 byly12,4 milionu dolarůve srovnání s14,2 milionu dolarůve třetím čtvrtletí roku 2022  pokles o 13 % . Z těchto 13 %, téměř polovina, 6,4 % resp0,9 milionu dolarůtento pokles pochází z negativních měnových výkyvů.
  • Hrubá marže,  před úpravami reálné hodnoty, byla ve třetím čtvrtletí roku 2023 22 %, ve srovnání s 20 % ve třetím čtvrtletí roku 2022, což představuje nárůst  o 10 %.
  • Non-IFRS Upravená ztráta EBITDA  ve třetím čtvrtletí roku 2023 byla 1,3 milionu dolarůve srovnání s Upravenou ztrátou EBITDA ve výši3 $0,7 milionu ve třetím čtvrtletí roku 2022, což je  pokles o 65 %. Pokles lze připsat především pomalu se pohybujícím slevám akcií středního pásma a efektu zvýšení dolarových sazeb.
  • Celkové  provozní náklady  ve třetím čtvrtletí roku 2023 byly4,9 milionu dolarů, ve srovnání s7,5 milionu dolarůve třetím čtvrtletí roku 2022  pokles o 34 % . Většinu poklesu lze připsat restrukturalizaci, která proběhla v roce 2023.
  • Celkový objem prodaných sušených květin  ve třetím čtvrtletí roku 2023 byl přibližně 2 558 kg s průměrnou prodejní cenou4,35 $na gram ve srovnání s přibližně 1 453 kg ve třetím čtvrtletí roku 2022 s průměrnou prodejní cenou9,08 $na gram. Snížení průměrné prodejní ceny bylo způsobeno zvýšenou konkurencí v maloobchodním segmentu a středními skladovými slevami.
  • Hrubý zisk  za třetí čtvrtletí roku 2023 byl2,6 milionu dolarů, ve srovnání s2 miliony dolarůve třetím čtvrtletí roku 2022  nárůst o 30 %.  Tento nárůst lze přičíst především zvýšeným maržovým prodejům dovážených prémiových konopných produktů a snížení nákladů na prodej.
  • Všeobecné a administrativní náklady  ve třetím čtvrtletí roku 2023 byly2,1 milionu dolarů, ve srovnání s4,3 milionu dolarůve třetím čtvrtletí roku 2022  pokles o 51 % . Pokles všeobecných a správních nákladů je způsoben především snížením platů zaměstnanců vyplývajícím z plánu restrukturalizace v roceIzraeloznámené v prvním čtvrtletí roku 2023 a prezentované samostatně v mezitímní účetní závěrce za dané období.
  • Prodejní a marketingové náklady  ve třetím čtvrtletí roku 2023 byly2,6 milionu dolarů, ve srovnání s2,8 milionu dolarůve třetím čtvrtletí roku 2022  pokles o 7 % .
  • Provozní ztráta  ve třetím čtvrtletí roku 2023 byla2,3 milionu dolarů, ve srovnání s5,5 milionu dolarůve třetím čtvrtletí 2022  pokles o 58 %.
  • Čistá ztráta z pokračujících operací  ve třetím čtvrtletí roku 2023 byla2,1 milionu dolarů, ve srovnání s4,5 milionu dolarůve třetím čtvrtletí 2022  taženo především vyšší hrubou marží a snížením provozních nákladů a kompenzováno finančními příjmy ve třetím čtvrtletí 2022.
  • Základní ztráta a zředěná na akcii z pokračujících operací  ve třetím čtvrtletí roku 2023 byla$ (0,16)ve srovnání se ztrátou$ (0,06)na akcii ve třetím čtvrtletí roku 2022
  • Hotovost a peněžní ekvivalenty  k 30. září 2023 byly1,3 milionu dolarů, ve srovnání s2,4 milionu dolarůdne 31. prosince 2022.
  • Celková aktiva  k 30. září 2023 byla52,4 milionu dolarů, ve srovnání s60,7 milionů dolarůk 31. prosinci 2022  pokles o 14 % . Snížení je způsobeno především sníženou hotovostí a peněžními ekvivalenty, zásobami a vlivem zvýšení kurzu dolaru na položky denominované v izraelských šekelech.
  • Celkové  závazky  k 30. září 2023 byly32,6 milionu dolarů, ve srovnání s36,9 $k 31. prosinci 2022  pokles o 12 %.  Snížení bylo způsobeno především snížením obchodních závazků, oceněním warrantů reálnou hodnotou a vlivem zvýšení kurzu dolaru na položky denominované v izraelských šekelech.

Non-IFRS opatření

Tato tisková zpráva odkazuje na „hrubou marži“ a „upravenou EBITDA“, což jsou finanční ukazatele, které nejsou uznanými ukazateli podle IFRS a nemají standardizovaný význam předepsaný IFRS, a proto je nepravděpodobné, že by byly srovnatelné s podobnými ukazateli prezentovanými jinými společnosti. Tato měření jsou poskytována jako doplňkové informace k opatřením Společnosti podle IFRS tím, že umožňují lepší pochopení našich provozních výsledků z pohledu vedení. V souladu s tím by tato opatření neměla být považována izolovaně ani jako náhrada za analýzu našich finančních informací vykazovaných podle IFRS.

Vysvětlení toho, jak vedení definuje hrubou marži a upravenou EBITDA, naleznete v diskuzi a analýze vedení společnosti za období končící 31. prosincem 2022, které jsou dostupné pod profilem SEDAR+ společnosti na www.sedarplus.ca na  EDGAR  na  www.sec.gov/ edgar .

Tato finanční opatření, která nejsou IFRS, sladíme s nejsrovnatelnějšími IFRS opatřeními, jak je uvedeno níže.

O společnosti IM Cannabis Corp.

IMC (Nasdaq: IMCC) (CSE: IMCC) je mezinárodní společnost zabývající se konopím, která poskytuje prémiové konopné produkty lékařským pacientům vIzraelaNěmecko, dva z největších trhů s léčebným konopím. Společnost nedávno ukončila činnost vKanadazaměřit své zaměření a zdroje k dosažení udržitelného a ziskového růstu na trzích s nejvyšší hodnotou,IzraelaNěmecko. Společnost využívá nadnárodní ekosystém poháněný jedinečným přístupem založeným na datech a globálním dodavatelským řetězcem produktů. S neochvějným závazkem k odpovědnému růstu a dodržování nejpřísnějších regulačních prostředí se Společnost snaží umocnit svou obchodní sílu a sílu značky, aby se stala globálním hráčem na vysoce kvalitní konopí.

Ekosystém IMC funguje vIzraelprostřednictvím svého obchodního vztahu se společností Focus Medical Herbs Ltd., která dováží a distribuuje konopí lékařským pacientům, přičemž využívá roky vlastnických dat a poznatků pacientů. Společnost také provozuje maloobchodní lékárny s léčebným konopím, online platformy, distribuční centra a logistická centra vIzraelkteré umožňují bezpečnou dodávku a kontrolu kvality produktů IMC v celém hodnotovém řetězci. vNěmecko, Ekosystém IMC funguje prostřednictvím Adjupharm GmbH, kde distribuuje konopí do lékáren pro pacienty s léčebným konopím. Společnost donedávna aktivně působila také vKanadaprostřednictvím společnosti Trichome Financial Corp a jejích plně vlastněných dceřiných společností, kde pěstovala, zpracovávala, balila a prodávala prémiové a ultraprémiové konopí ve svých vlastních zařízeních pod značkami WAGNERS a Highland Grow pro trh pro dospělé v Kanadě. Společnost má ukončené operace vKanadaa považuje tyto operace za ukončené.

Zřeknutí se odpovědnosti za výhledová prohlášení

Tato tisková zpráva obsahuje výhledové informace nebo výhledová prohlášení podle příslušných kanadských aSpojené státyzákony o cenných papírech (souhrnně „ výhledová prohlášení “). Všechny informace, které se týkají činností nebo vývoje, ke kterému v budoucnu dojde, jsou výhledová prohlášení. Výhledová prohlášení jsou často, ale ne vždy, identifikována použitím slov jako „hledat“, „předvídat“, „věřit“, „plánovat“, „odhadovat“, „očekávat“, „pravděpodobně“ a „zamýšlet“ a prohlášení, že událost nebo výsledek „může“, „bude“, „měl by“, „mohlo“ nebo „mohlo“ nastat nebo být dosaženo, a další podobné výrazy. Výhledová prohlášení jsou založena na odhadech a názorech vedení k datu vydání těchto prohlášení. V tiskové zprávě taková výhledová prohlášení zahrnují, ale nejsou omezena na, prohlášení týkající se společnosti opouštějící kanadský trh s konopím, aby se zaměřila naIzraelaNěmeckotrhy; dopad války mezi Izraelem a Hamásem na Společnost, její operace a průmysl léčebného konopí vIzrael; zaměření a cíle Společnosti, včetně toho, že zůstaneme výlučně zaměřeni na urychlení její cesty k ziskovosti prostřednictvím aktivního řízení nákladů a zlepšování marže při zachování tržeb; dosažení udržitelné ziskovosti společnosti a zvýšení hodnoty pro akcionáře; prohlášení o probíhající restrukturalizaci operací Společnosti, včetně snižování izraelské pracovní síly; strategické plány Společnosti; a odhadované snížení nákladů Společnosti a její schopnost udržet výnosy.

Výhledová prohlášení jsou založena na předpokladech, které se mohou ukázat jako nesprávné, včetně mimo jiné: vývoje a zavedení nových produktů; pokračující poptávka po léčebném a rekreačním konopí pro dospělé na trzích, na kterých Společnost působí; schopnost společnosti oslovit pacienty jak prostřednictvím elektronického obchodu, tak prostřednictvím kamenných maloobchodních operací; schopnost společnosti udržovat a obnovovat nebo získávat požadované licence; účinnost jejích produktů pro pacienty s léčebným konopím a rekreační spotřebitele; společnost se zaměřením naIzraelaNěmeckotrhy; válka mezi Izraelem a Hamásem, která měla minimální dopad na společnost, její operace a průmysl léčebného konopí vIzrael; společnost se nadále soustředí na urychlení své cesty k ziskovosti; společnost pokračuje v aktivním řízení nákladů a zlepšování marží při zachování tržeb; společnost pokračuje v dosahování udržitelné ziskovosti a zvyšování hodnoty pro akcionáře; společnost dokončuje restrukturalizaci svých operací, včetně snížení izraelské pracovní síly; dosažení snížení nákladů a udržení výnosů; a schopnost Společnosti úspěšně prodávat své značky a služby svým předpokládaným zákazníkům a pacientům s léčebným konopím.

Výše uvedené seznamy výhledových prohlášení a předpokladů nejsou vyčerpávající. Vzhledem k tomu, že výhledová prohlášení se zabývají budoucími událostmi a podmínkami, ze své podstaty zahrnují přirozená rizika a nejistoty. Skutečné výsledky se mohou v důsledku řady faktorů a rizik podstatně lišit od těch, které se v současnosti očekávají nebo implikují z takových výhledových prohlášení. Mezi ně patří: jakékoli selhání Společnosti udržet si „de facto“ kontrolu nad Focus Medical v souladu s IFRS 10; selhání Společnosti v souladu s platnými regulačními požadavky ve vysoce regulovaném odvětví; neočekávané změny ve vládních politikách a předpisech v jurisdikcích, ve kterých Společnost působí; schopnost společnosti pokračovat v plnění kotačních požadavků Kanadské burzy cenných papírů a kapitálového trhu NASDAQ; jakékoli neočekávané selhání udržení v dobrém stavu nebo obnovení svých licencí; schopnost Společnosti a Focus Medical (souhrnně „ Skupina “) plnit své obchodní závazky nebo cíle růstu; spoléhání se Skupiny na smlouvy o dodávkách třetích stran při poskytování dostatečného množství léčebného konopí ke splnění závazků Skupiny; možné vystavení Skupiny odpovědnosti, vnímaná úroveň rizika s tím souvisejícího a očekávané výsledky jakýchkoli soudních nebo jiných podobných sporů nebo soudních řízení týkajících se Skupiny; dopad rostoucí konkurence; jakýkoli nedostatek příležitostí k fúzím a akvizicím; nepříznivé podmínky na trhu; inherentní nejistota výrobního množství, kvality a odhadů nákladů a možnost neočekávaných nákladů a výdajů; rizika odpovědnosti za výrobek a další odpovědnost související s bezpečností vyplývající z užívání konopných produktů Skupiny; omezení dodavatelského řetězce; spoléhání se na klíčový personál; riziko nesplácení stávajícího dluhu; rizika spojená s válkou, konflikty a občanskými nepokoji vvýchodní Evropaastřední východ, včetně dopadu války mezi Izraelem a Hamásem na Společnost, její operace a průmysl léčebného konopí vIzrael; rizika spojená se zaměřením Společnosti naIzraelaNěmeckotrhy; neschopnost Společnosti dosáhnout udržitelné ziskovosti a/nebo zvýšit hodnotu pro akcionáře; neschopnost Společnosti aktivně řídit náklady a/nebo zlepšovat marže; neschopnost společnosti růst a/nebo udržet tržby; neschopnost Společnosti plnit své cíle a/nebo strategické plány; a neschopnost Společnosti snížit náklady a/nebo udržet výnosy.

Podívejte se prosím na další rizika, nejistoty a faktory uvedené pod nadpisem „Rizikové faktory“ ve výroční zprávě Společnosti ze dne 29. března 2023, která je k dispozici na profilu emitenta Společnosti na SEDAR+ na www.sedarplus.ca a Edgar  na  www . sek.gov/edgar . Jakékoli výhledové prohlášení obsažené v této tiskové zprávě je učiněno k datu vydání této tiskové zprávy a je založeno na přesvědčení, odhadech, očekáváních a názorech vedení k datu vydání těchto výhledových informací. Společnost nepřebírá žádnou povinnost aktualizovat výhledová prohlášení s výjimkou případů, kdy to vyžadují platné zákony o cenných papírech. Investoři by neměli přehnaně spoléhat na výhledová prohlášení. Výhledová prohlášení obsažená v této tiskové zprávě jsou výslovně kvalifikována tímto varovným prohlášením.

Kontakt společnosti: 

Anna Taranko, ředitelka Investor & Public Relations
IM Cannabis Corp.
+49 157 80554338
a.taranko@imcannabis.de

Oren Shuster, CEO
IM Cannabis Corp.
+972-77-3603504
info@imcannabis.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa