Bnnbloomberg.ca: Tilray CEO o akvizicích piva a legalizaci konopí v USA

Bnnbloomberg.ca: Tilray CEO o akvizicích piva a legalizaci konopí v USA

Generální ředitel společnosti Tilray Brands předpokládá, že pokud se marihuana stane legální v celých Spojených státech, vyrobí pivo obsahující THC. 

Minulý měsíc Tilray koupila osm značek piva od Anheuser-Busch za 85 milionů USD a navázala na to dohodou o převzetí 100 procent společnosti Truss Beverage Co. z konopí od Molson Coors Canada.

„Kupuji i tyto značky, protože si myslím, že v pivním byznysu je velká příležitost a celá moje strategie je řemeslné pivo,“ řekl Irwin Simon, předseda představenstva a generální ředitel Tilray Brands, v televizním rozhovoru pro BNN Bloomberg.

„Jednoho dne po legalizaci (v USA) budeme tyto nápoje obohacovat THC, CBD, budeme mít vlastní ochranné známky a distribuci, když a pokud k legalizaci dojde.“

Cannabis zůstává v USA federálně nelegální, ačkoli 24 států legalizovalo drogu pro rekreační použití a dalších 13 ji legalizovalo pro léčebné účely.

LEGALIZACE v USA?

Minulý měsíc americké ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb doporučilo zmírnit omezení týkající se konopí tím, že je překlasifikuje na drogu podle seznamu III, stejnou kategorii jako testosteron a anabolické steroidy, spíše než na jeho současné rozlišení podle seznamu I spolu s heroinem a LSD.

Pro Simona je tento krok posledním ze série kroků blíže k federální legalizaci konopí v USA

„Zprávy z minulého týdne dávají naději, že vláda něco udělá,“ řekl. „Myslím, že co se stane, podle mého názoru.“ Léčebné konopí bude legalizováno a ostatní nechají na každém ze států.“

Pokud v USA dojde k federální legalizaci, Simon řekl, že jeho společnost z toho bude mít prospěch.

„Dnes je společnost Tilray dobře diverzifikovaná, dobře umístěná a vzhledem k legalizaci, která probíhá v USA, jsme připraveni toho také ve velkém využít,“ dodal. 


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa