Forbes.com: Německo bude pravděpodobně legalizovat Cannabis pro dospělé v roce 2024

Forbes.com: Německo bude pravděpodobně legalizovat Cannabis pro dospělé v roce 2024

Německá koaliční vláda dokončuje podrobnosti pro dlouho očekávanou legalizaci konopí, včetně termínů pěstování konopí a zakládání konopných klubů.

Nová německá agentura Deutsche Presse-Agentur (DPA) včera odhalila další podrobnosti týkající se německé politiky týkající se konopí.

Takzvaná semaforská koalice složená ze Sociálnědemokratické strany, Svobodné demokratické strany a Zelených nakonec dosáhla dohody o stanovení pravidel pro regulaci konopí v Německu.

Legalizace držení a pěstování konopí vstoupí v platnost 1. dubna 2024, přičemž se očekává, že založení konopných společenských klubů bude možné od 1. července, jak uvádí několik místních zpravodajských médií.

Koaliční vláda v Německu upravila pravidla týkající se držení a spotřeby konopí tak, aby byla méně přísná, než se původně zamýšlelo.

Podle příspěvku na X Kirsten Kappert-Gonther, poslankyně Bundestagu, německého spolkového parlamentu a předsedkyně zdravotnického výboru, se množství sušeného konopí povoleného pro domácí pěstování má zdvojnásobit, a to z 25 na 50 gramů.

Navrhované trestní důsledky budou zmírněny, aby se zabránilo bezprostřednímu trestnímu obvinění.

Zatímco původně se počítalo s trestní odpovědností za množství nad 25 gramů, nyní bude za správní delikt považováno množství od 25 do 30 gramů konopí na veřejném prostranství a 50 až 60 gramů na soukromých prostranstvích. Trestné činy se vztahují pouze na držení nad tyto meze.

Kromě toho se očekává, že se potenciální pokuty sníží z maximálně 100 000 EUR na maximálně 30 000 EUR (109 572 až 32 871 USD) z důvodu proporcionality.

Kromě toho se plánuje zmenšení zóny vyloučení konzumace konopí v blízkosti školících středisek, hřišť a škol z 200 na 100 metrů.

Několik předpisů ještě potřebuje vyjasnění, včetně těch, které se týkají zhoršení řízení v souvislosti s konopím. Předpokládá se, že federální ministerstvo dopravy navrhne limit THC do konce března. Stávající úplný zákaz řízení pod vlivem konopí bude pravděpodobně nahrazen pravidlem, které stanoví limit THC v krvi.

Návrh zákona měl první projednání v Bundestagu na konci října, ale jeho konečné přijetí stále čeká.

Další fáze návrhu zákona zahrnuje rozhodnutí v Bundestagu. Očekává se, že koalice předloží návrh zákona prostřednictvím Bundestagu v nadcházejícím týdnu zasedání.

Po tomto hlasování bude trvat několik měsíců, než se očekává, že návrh zákona bude projednán v Bundesratu, zákonodárném orgánu zastupujícím šestnáct spolkových zemí Německa.

V září se členové Bundesratu pokusili bránit navrhované reformě, ale neuspěli. Spolkový sněm navíc předtím odložil závěrečné hlasování o legislativě, které se konalo začátkem tohoto měsíce.

Původně navrhovaná lhůta pro legalizaci konopí v Německu byla stanovena na začátek nového roku. Ministr zdravotnictví Karl Lauterbach však nedávno uznal, že tato lhůta již není proveditelná. Aktuálním cílem je, aby zákon nabyl účinnosti na jaře.

Legalizace konopí byla zařazena do politického programu koalice po jejím vítězství ve volbách v září 2021.

Návrh zákona se už nějakou dobu zvažuje. Koalice se rozhodla odložit původní plán prodeje konopí v licencovaných obchodech kvůli několika právním překážkám s mezinárodními a evropskými zákony.

Místo toho se druhá fáze legalizace zaměří na zavedení kontrolovaného prodeje konopí pro experimentování, podobně jako ve Švýcarsku a Nizozemsku.

Autor: Dario Sabaghi

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa