Ekvádor zahajuje produkci léčebného konopí

Ekvádor zahajuje produkci léčebného konopí

Ekvádor není první zemí, která se vybaví, když člověk přemýšlí o reformě konopí, ať už na regionální nebo mezinárodní úrovni. Země se však zjevně posouvá na globální trh léčebného konopí organizovaným způsobem. 

Tento týden, v úterý, se AYA Natural and Medical Products of Ekvádor stal prvním výrobním závodem v zemi, který zahájil regulovanou produkci.

Inaugurace byla příznivá, zúčastnili se jí úředníci z firmy i z ministerstev výroby, zahraničního obchodu, investic a rybolovu, Národního institutu lidové a solidární ekonomiky a náměstek ministra výroby a průmyslu. 

Společnost je založena pro kultivaci, produkci a distribuci lékařského konopí a léků.

Stav legalizace konopí v Ekvádoru

Tato malá země na levém pobřeží Jižní Ameriky, ohraničená Kolumbií na severu, Peru na jihu, Brazílií na východě a Pacifikem na západě, potichu pokročila v reformě konopí zajímavým způsobem. V ústavě země z roku 2008 není konzumace „drog“, včetně konopí, trestným činem, ale spíše problémem veřejného zdraví. Díky tomu je zde konopí legální pro osobní spotřebu s limitem 10 gramů. Prodej konopí je však stále zakázán, pokud se nejedná o konopí pro lékařské účely. 

V roce 2016 zákonodárci poprvé navrhli formalizaci a legalizaci tohoto odvětví na národní úrovni. Ekvádorské Národní shromáždění následně koncem roku 2018 legalizovalo lékařské použití hlasovací většinou 83-23. Teprve koncem roku 2019 byl zveřejněn základní zákon reformující komplexní trestní zákoník a v červnu 2020 reforma základního zákona pro komplexní prevenci socioekonomického fenoménu drog, regulaci a kontrolu užívání uvedených látek.

Zákony, které byly schváleny, pomohli konopnému průmyslu stát konečně na legálním základě. 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa