Bulios.com: Trh v New Jersey nabízí až 2 miliardy dolarů na investice do konopí, které společnosti využijí této obří šance?

Bulios.com: Trh v New Jersey nabízí až 2 miliardy dolarů na investice do konopí, které společnosti využijí této obří šance?

Trh s konopím je dost spekulativní odvětví, jelikož je zde mnoho pro a proti a to i ze stran jednotlivých států, které se prvně stavěli proti legalizaci konopí. S postupem času se však konopí dostává do povědomí všech lidí, kteří tlačí a prosazují tento druh podnikání pro legalizaci ve své zemi. Postupně se legalizace stává pravidlem ve světě a nastal tedy čas rozšířit své obzory, jelikož trh s konopím skrývá velké příležitosti. První velkou šanci nám dává trh v New Jersey.

Trh s konopím je vážně pro silné povahy, jelikož je zde velká nestabilita právě skrz regulaci států a pomalé legalizaci ve světě, která by měla dřív nebo později přijít. Trh New Jersey je dalším přírůstkem do této ”rodiny”, která se nebojí legalizace a otvírá tak příležitosti a obchody mnoha společnostem.

Toto odvětví má však v příštím desetiletí vysoké vyhlídky na růst a v tomto prostoru existuje několik vynikajících, dobře řízených a rostoucích společností.

Zatímco marihuana je stále nelegální federálně, tyto společnosti si vedly nesmírně dobře i na omezeném legálním trhu. S dalším státem, tentokrát New Jersey, který se připravuje na spuštění svého rekreačního trhu, domácí pěstitelé konopí se připravují na využití dalšího lukrativního trhu.

Tyto tři společnosti jsou schopné maximalizovat výnosy z této příležitosti, jelikož prokazují dobré podnikání i v tomto omezeném a světově málo legálním trhu.

1.Green Thumb Industries ($GTII)

Ziskovost společnosti je velice atraktivní, jediný potřebný signál pro výstřel do nebes je legalizace ve větší míře ve světě. Trh v New Jersey by však mohl alespoň nakousnout tyto potencionální zisky.

Tento multi-státní operátor zaznamenal v roce 2021 čtyřnásobný čistý zisk z provozu (před započítáním nekontrolních podílů). Zvýšený provoz ze 73 výdejen pomohl společnosti dosáhnout GAAP zisku za šest čtvrtletí v řadě. Je to docela působivé pro konopnou společnost, vzhledem k tomu, jak se její kanadské protějšky snaží dosáhnout ziskovosti.

Společnost Green Thumb dosáhla čistého zisku 75,4 milionu dolarů oproti 15 milionům dolarů v roce 2020, a to díky solidnímu 60% růstu tržeb, který dosáhl 893 milionů dolarů. Společnost v loňském roce otevřela 10 nových prodejen a získala dalších 12 prodejen.

V letošním roce společnost Green Thumb již otevřela tři nové obchody ve Virginii, čímž se počet otevřených maloobchodních míst zvýšil na 76.

Vzhledem k tomu, že konopí zůstává na federální úrovni nelegální, získání licencí na státní úrovni k otevření maloobchodních míst je pro společnosti vyrábějící marihuanu velkým problémem. Státní provozovatelé omezují licence, které vydávají. Ačkoli Green Thumb nezveřejnil, kdy a jak je používat, jakmile to udělá, bude mít konkurenční výhodu nad svými vrstevníky. Ve 4. čtvrtletí také zaznamenala osmé po sobě jdoucí čtvrtletí kladného cash flow z provozu, což pomůže v expanzi v letošním roce.

Společnost také těžila z nového trhu s rekreačním konopím v Illinois. Stát ji legalizoval v lednu 2020. Tržby za dospělé od té doby ve státě prudce vzrostly a v loňském roce překročily 1 miliardu dolarů.

2. Trulieve Cannabis ($TRUL)

Trulieve začala jako společnost zabývající se léčebným konopím na Floridě, ale nyní provozuje 161 výdejen po celé zemi. Tleskám strategii Trulieve, zaměřit se a posílit své kořeny ve svém domovském státě je krok ku předu. Dominuje svému domácímu trhu se 112 obchody.

Společnost se rozšířila na klíčové trhy s konopím, jako je Kalifornie, Connecticut, Massachusetts a Západní Virginie. Akvizice společnosti Harvest Health (dokončená v loňském roce) jí navíc umožnila přístup na trhy s konopím v Arizoně, Pensylvánii a Marylandu.

Jak vidíte tak ne všechny tvrzení o problémech s legalizací ve světě a na trhu jsou reálné, když se zaměříme na působnost této společnosti, tak ten trh není opravdu vůbec malý.

Její konzistentní hvězdná výkonnost čtvrtletí za čtvrtletím je důkazem toho, jak velkou se společnost stala. Její fiskální třetí čtvrtletí znamenalo 15. po sobě jdoucí čtvrtletí ziskovosti z provozního hlediska. Čistý zisk vzrostl meziročně o 7 % na 19 milionů dolarů, a to díky 64% nárůstu tržeb.

Společnost je připravena oznámit své výsledky za Q4 30. března. Rekreační konopí je na Floridě stále nelegální, ale vývoj pokračuje. Držení dominantního postavení ve státě se projeví ve prospěch Trulieve, až dojde k legalizaci. I proto si myslím, že právě tato společnost může vytěžit z trhu v New Jersey mnoho.

3. Curaleaf Holdings ($CURA)

Společnost se nedokázala vymanit od svého vstupu na trh (2015) ze záporných čísel (co se týká % růstu), to se však může změnit z novým obřím trhem v New Jersey.

Tento multi-státní hráč pomalu roste, značí o tom i růst příjmů, který přispívá velkolepým tempem. Ve čtvrtém čtvrtletí celkové tržby společnosti Curaleaf vyskočily meziročně o solidních 39% na 320 milionů dolarů, zatímco celoroční příjmy za rok 2021 vzrostly o hvězdných 93% na 1,2 miliardy dolarů.

Četné akvizice různých konopných produktů, výrobců a výdejen společnosti Curaleaf v posledních dvou letech pracovaly v její prospěch. Patří mezi ně Select, Curaleaf NJ, Arrow, MEOT, Remedy, Blue Kudu, Alternative Therapies Group, Grassroots a další. Mnoho akvizicí možná dělí společnost od dlouhodobého růstu i přes příznivé tržby.

  •  Curaleaf také zaznamenal upravený EBITDA za rok skok o 107% meziročně na 298 milionů dolarů.

V lednu také dokončila akvizici společnosti Bloom Dispensaries, což jí umožnilo přístup na trh v Arizoně. Za pouhé tři měsíce tohoto roku Curaleaf otevřel další výdejny a zvýšil celkový počet obchodů ze 117 na konci roku 2021 na 126 nyní. Společnost také expanduje na evropský trh akvizicí skupiny EMMAC Life Sciences Group.

Curaleaf nemusí být nyní ziskový, ale při tempu, jakým roste, nebude trvat dlouho, než se jeho spodní linie změní na zelenou.

Před námi je světlá budoucnost

Green Thumb a Trulieve využili své domácí konopné trhy. Průmysloví odborníci očekávají obrovský růst na trhu v New Jersey, který je podle guvernéra Phila Murphyho připraven zahájit “v týdnech”. Stát by mohl do roku 2026 generovat více než 2 miliardy dolarů rekreačních prodejů ročně

Green Thumb a Curaleaf provozují tři obchody v New Jersey, zatímco Trulieve zatím nemá ve státě žádné obchody.

Mnoho dalších států by letos mohlo legalizovat obě formy marihuany, což by zvýšilo potenciální příležitosti k příjmům pro tyto MSO. Tito tři pěstitelé konopí ukázali, že federální dekriminalizace není pro prosperitu a expanzi nezbytná.

To znamená, že federální dekriminalizace (pokud k tomu dojde) by měla tyto tři podniky přeměnit na konopné elektrárny. Právě teď se zdá, že trh není přesvědčen o tom, že by se na federální úrovni uvolnily regulace, což činí tyto akcie právě teď docela levné.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Autor @pb2205

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa