Kryptotokeny mohou poskytovat konopnému průmyslu těžko dosažitelný investiční kapitál

Kryptotokeny mohou poskytovat konopnému průmyslu těžko dosažitelný investiční kapitál

Vzhledem k tomu, že konopí zůstává ve velké části světa nelegální, může být získávání investic složité. Tento týden se hostující spisovatel Ken Parks podívá na to, jak jedna lucemburská společnost působící v Latinské Americe hledá nový způsob řešení tohoto problému. 

Použití blockchainu ve snaze o růst

Fond, který investuje do latinskoamerických konopných společností, plánuje využít nový způsob získávání hotovosti k expanzi, a to prodejem typu kryptoaktiv, známého jako bezpečnostní tokeny, soukromým investorům.

Global Cannabis Capital nebo GCC se připravuje na prodej tokenů na blockchainové platformě Ethereum, které představují její vlastní kapitál namísto tradiční primární veřejné nabídky akcií. Společnost původně plánovala na příští rok IPO nebo reverzní veřejnou nabídku v Kanadě přátelské k bankám.

Po zvážení svých možností však GCC usiluje o nabídku bezpečnostních tokenů v Lucembursku , kde jsou předpisy příznivé jak pro konopí, tak pro vydávání cenných papírů pomocí blockchainu, což je technologie umožňující kryptoměny. Na rozdíl od většiny kryptoměn jsou však tokeny v těchto typech nabídek kryty aktivy nebo kapitálem emitenta. 

„Nemůžeme čekat 12 nebo 14 měsíců, než projdeme procesem IPO. Tokenizace trvá přibližně tři měsíce,“ řekl generální ředitel Andres Israel v rozhovoru v hlavní kanceláři společnosti v Montevideu v Uruguayi.

Nabídky tokenů  by mohly rozšířit zdroje financování dostupné pro konopný průmysl, který si nemůže půjčovat peníze od bank kvůli zákazu marihuany federální vládou USA. Financování dosud většinou pocházelo z rizikového kapitálu, bohatých jednotlivců a individuálních akcionářů, spíše než od institucionálních investorů. V loňském roce inkubátorová jednotka GCC, Cannabis Company Builder , získala počáteční kapitál ve výši 500 000 USD od investorů, včetně farmaceutické společnosti a podnikatele v oblasti doručovacích aplikací Rubena Sosenkeho .

K provedení nabídky vytvoří GCC 100 000 tokenů představujících její základní kapitál. Fond pravděpodobně prodá až 6 % svého kapitálu ve formě tokenů v několika soukromých umístěních během příštích tří let, než se rozhodne, zda zalistuje své tokeny na veřejné burze, uvedl Izrael.

Izrael očekává, že první umístění uzavře do začátku května. Více než 100 investorů se minulý měsíc zavázalo koupit některé z těchto tokenů v předprodeji, který ocenil společnost na 25 milionů dolarů.

Tento proces není zcela oddělen od tradičního světa financí, protože investoři podléhají proti praní špinavých peněz a kontrolám „poznej svého klienta“ ze strany banky GCC v Lucembursku. I tak je Izrael optimistický, že bezpečnostní tokeny umožní fondu využít velké množství individuálních investorů, kteří chtějí být vystaveni konopnému průmyslu.

Mimo Latinskou Ameriku

GCC investovala 700 000 dolarů do 28 konopných společností v Latinské Americe poskytováním služeb začínajícím firmám výměnou za kapitál nebo nákupy podílů v slibných firmách. Pouze asi čtvrtina těchto společností pěstuje marihuanu, což odráží sázku GCC, že většina příjmů a růstu zisku z konopí bude pocházet ze značkových produktů v oblastech, jako je kosmetika, potraviny a veterinární péče. Jeho společnost se zaměřuje na spotřebitelské produkty a zároveň se vyhýbá trhu s marihuanou pro rekreační účely a zboží, které uživatele vzrušuje.

GCC použije výnosy z nabídky tokenů k rozšíření svého portfolia v letošním roce na zhruba 40 společností se zaměřením na Švýcarsko, Kanadu a americké státy Colorado a Kalifornie, uvedl Izrael. Fond by měl v příštím roce vygenerovat první zisky, které budou reinvestovány do akciových pozic v nových a současných značkách.  

„Zpočátku jsme se více soustředili na Latinskou Ameriku. Cílem je stát se globálnějšími s těmito investicemi,“ řekl.

Autor: Bloomberg.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa