Hvězda WNBA Brittney Griner je stále ve vazbě v Rusku!

Hvězda WNBA Brittney Griner je stále ve vazbě v Rusku!

Rusko a USA provedly ve středu dramatickou výměnu vězňů a vyměnily veterána námořní pěchoty uvězněného v Moskvě za usvědčeného ruského obchodníka s drogami, který si v Americe odpykává dlouhý trest.

V rámci dohody se Rusko vzdalo Trevora Reeda, mariňáka z Texasu , který byl zatčen v létě 2019 poté, co ruské úřady uvedly, že napadl důstojníka, když ho policie vezla na policejní stanici po noci plného pití.

Reed byl odsouzen k devíti letům vězení a v posledních měsících si stěžoval na zhoršující se zdraví, včetně vykašlávání krve a diagnózy tuberkulózy.

Zatímco se Reed vrací ke své rodině, Spojené státy poslaly zpět Konstantina Yaroshenka.

Yaroshenko je ruský pilot odsouzený k 20 letům vězení za dovoz kokainu za více než 100 milionů dolarů.

A co Brittney Griner?

Po vyjednávání o Reedově návratu uživatelé sociálních sítí požadovali propuštění Brittney Grinerové.

Ginerová je v Rusku vězněna od svého únorového zatčení poté, co úřady v jejím zavazadle našly Vape pera s konopnou nápln.

„Jsem tak šťastný za Trevora Reeda a jeho rodinu! Musíme však udělat totéž pro Brittney Griner, “ napsal uživatel Twitteru.

16. března ruská státní tisková agentura oznámila, že moskevský soud prodloužil Grinerové vazbu do 19. května, což je zahájení začátku sezóny WNBA. Zatímco koordinované úsilí zajistit Grinerové svobodu zůstalo soukromé, mluvčí amerického ministerstva zahraničí tvrdí, že ministerstvo „dělá vše, co je v jejich silách“, aby Grinerovou podpořilo a pracovalo na jejím bezpečném propuštění.

23. března konzulární úředníci údajně navštívili Grinerovou v cele, kterou sdílí se dvěma ruskými vězni. Na tiskové konferenci po návštěvě mluvčí amerického velvyslanectví Jennifer Palmer zopakovala, že ambasáda dělá vše pro to, aby Grinerovou propustila a zajistila, že s ní bude „během tohoto utrpení zacházeno spravedlivě“. Zatímco vládní úředníci se rozhodli pracovat případu Grinerové v tichosti ze strachu, že nadměrné zveřejňování tohoto případu nepříznivě ovlivní její zadržení, mnoho Grinerových příznivců je pobouřeno, že vláda nevede hlasitější kampaň za její svobodu.

„Proč je tak těžké dostat Brittany Grinerovou domů?

Grinerová je obviněna z údajného pašování drog, což je trestný čin, za který může být uložen maximální trest 10 let vězení, uvedly ruské úřady. Osoba blízce spjatá s případem Grinerové v březnu uvedla, že se má dobře a od jejího zadržení několikrát týdně vídala svůj právní tým v rusku.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa