Tydenikhrot.cz: Je čas legalizovat konopí, výhody převažují nad riziky

Tydenikhrot.cz: Je čas legalizovat konopí, výhody převažují nad riziky

Dekriminalizace konopí omezí černý trh a dostane tisíce bezproblémových uživatelů z šedé zóny. Může také přinést miliardy do státního rozpočtu.

Trvalo to skoro půl roku, než se Česká pirátská strana oklepala z volebního výprasku a opět vyšla na světlo s jedním ze svých velkých taháků především na mladší voliče: legalizací konopí. V druhé půlce dubna, u příležitosti Světového dne marihuany, opět vypustila do světa několik výzev k dekriminalizaci.

Pohříchu ovšem citlivé téma neotevřela na jednání vlády ani v Poslanecké sněmovně, ale pouze na sociálních sítích. I balonek vypuštěný na Facebooku byl ovšem užitečný. Reakce ostatních politiků opět potvrdily, že legalizace marihuany je do značné míry nadstranické téma. A že Piráti k jejímu prosazení téměř jistě nezískají dostatečnou podporu v pětikoalici a budou muset hledat hlasy i u opozice.

Dobrou zprávou je, že budou mít při jednáních oporu. Pro legalizaci konopí se v rozhovoru pro týdeník Hrot vyslovil i staronový vládní protidrogový zmocněnec Jindřich Vobořil. Zatímco Pirátům odpůrci tolerantnějšího přístupu k měkkým drogám mohli nadávat do hašišáků s dredy, vyvracet Vobořilovy argumenty bude vyžadovat mnohem větší kreativitu.

Autor: Jan Němec

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa