Prodej rekreačního konopí v Arizoně dosáhl v březnu rekordních 72 milionů dolarů

Prodej rekreačního konopí v Arizoně dosáhl v březnu rekordních 72 milionů dolarů

V březnu lékařská marihuana poprvé od zahájení rekreačního prodeje v lednu 2021 klesla pod 50 milionů dolarů a zůstala na pouhých 49,4 milionů dolarů. Hlavním důvodem je obrovský nárůst prodeje konopí pro rekreační účely.

Tržby v březnu 2021 za lékařské služby dosáhly vrcholu na téměř 73 milionů dolarů, poté se během následujících šesti měsíců pohybovaly od poloviny 60 milionů dolarů. Od října klesl prodej lékařské marihuany každý měsíc nejméně o 1,5 milionu dolarů.

Tržby za rekreační konopí se po malé odmlce v lednu 2022 odrazily a v únoru a březnu vzrostly nejméně o 2 miliony dolarů měsíčně, což činilo jen 72,3 milionů dolarů.

Celkové tržby za oba programy v březnu činily 121,8 milionu dolarů.

Státní daňoví analytici také revidovali únorové tržby: Odhadované tržby za léky byly upraveny směrem nahoru o 1,2 milionu USD na 53,7 milionu USD, zatímco tržby za konopí pro dospělé se zvýšily o 2,3 milionu USD a dosáhly téměř 71 milionů USD.

Revidovaný součet veškerého prodeje konopí v únoru činil 123,8 milionu dolarů.

Daně v březnu vzrostly na 21,3 milionu USD, přičemž 4,1 milionu USD z prodeje léčiv, 5,6 milionu USD na daních z prodeje za veškerý prodej konopí a 11,9 USD z 16% spotřební daně z prodeje konopí pro rekreační účely.

Stát vybírá 16% spotřební daň z rekreačního prodeje kromě 5,5% státní daně z obratu. Pacienti s lékařskou marihuanou platí pouze daň z obratu. Uživatelé konopí také platí městské a okresní daně z prodeje.

Výběr daní za prodej konopí v Arizoně během prvního roku legálního rekreačního prodeje neustále rostl a analytici legislativního rozpočtu vydali v březnu zprávu , která ukazuje, že daně z konopí poprvé překonaly daně z alkoholu a tabáku.

Zdroj: Patch.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa