Antigua a Barbuda legalizují pro rastafariánské svátostné použití marihuanu

Antigua a Barbuda legalizují pro rastafariánské svátostné použití marihuanu

Antigua a Barbuda se nedávno staly jednou z prvních karibských zemí, které udělily Rastafari oficiální svátostné povolení k pěstování této byliny.

Po celá desetiletí byli rastafariáni pronásledováni a vězněni za užívání marihuany ve svých rituálech. To se na karibských ostrovech Antigua a Barbuda změnilo, protože udělili rastafariánům právo pěstovat rostlinu pro svátostné účely.

Ras Kiyode Erasto, kněz z Ras Freeman Foundation for Unification of Rastafari byl např. šikanován a diskriminován kvůli své víře, vyrůstal na Antigue.

Vlády Antiguy a Barbudy zrušily zákony zakazující pěstování marihuany pro rituální účely, aby se pokusily zvýšit úctu k Rastafari.

Antigua a Barbuda je suverénní země složená ze dvou ostrovů. Nezávislost na Spojeném království získalo v roce 1981, i když zůstává oblastí Commonwealthu s Karlem III. jako hlavou státu.

„Jsme hrdí na to, že jsme všezahrnující vláda, a věříme, že musíme poskytnout prostor každému u stolu, bez ohledu na jeho náboženství, jakoukoli denominaci, jakoukoli víru, kterou vyznávají,“ říká premiér Gaston Browne.

Změna přichází poté, co byla marihuana nejprve dekriminalizována v roce 2018 a později byla legální pro lékařské použití.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa