Austrálie – Většinová podpora dekriminalizace konopí ve Victorii

Austrálie – Většinová podpora dekriminalizace konopí ve Victorii

Nedávný průzkum provedený ve Victorii, státě v jihovýchodní Austrálii, zjistil, že většina účastníků podporuje modernizaci konopných politik jurisdikce s cílem dekriminalizovat osobní držení a užívání konopí. V současné době je lékařské konopí ve Victorii v některých případech povoleno, ale rekreační užívání konopí je zakázáno.

Podle domácích zpráv se průzkumu zúčastnilo 1 511 viktoriánů starších 18 let. Z dotázaných bylo 54 % pro „dekriminalizaci konopí a vytvoření regulovaného trhu pro osobní užití dospělými“.

Ve Victorii je konopí v současnosti považováno za „drogu závislosti“. Pachatelům, kteří jsou přistiženi s méně než 50 gramy konopí, hrozí možná pokuta, pokud se jedná o jejich první přestupek, a postupně přísnější tresty za další přestupky.

Z účastníků nedávného průzkumu, kteří nevyjádřili podporu reformě konopí, pouze 28,5 % uvedlo, že jsou proti modernizaci konopné politiky. Menší procento, 17,5 %, odpovědělo, že si nejsou jisti návrhem změny politiky. Podle Canberra Times :

Průzkum, který provedla organizace pro průzkum veřejného mínění RedBridge jménem orgánu pro výzkum veřejného zdraví a lékové politiky Penington Institute, ukazuje dosud nejvyšší úroveň podpory pro regulaci kriminalizace v australském nezávislém průzkumu třetí strany.

Generální ředitel Peningtonského institutu John Ryan, který předsedal nezávislému panelovému přezkumu v injekční místnosti pod dohledem North Richmond, řekl, že komunita chce změnu a stát musí naslouchat.

„Stále více viktoriánů odmítá kriminalizaci konopí a škody spojené s tímto přístupem,“ uvedl v nedělním prohlášení.

Australian Capital Territory dekriminalizovalo osobní činnost s konopím v roce 2020. V současné době mohou lidé ve věku 18 let a starší vlastnit až 50 gramů sušeného konopí nebo až 150 gramů „čerstvého konopí“.

Dospělí mohou také pěstovat až dvě rostliny na osobu, maximálně čtyři rostliny na domácnost. Užívání konopí v soukromé rezidenci je povoleno, ale pěstování a konzumace konopí je stále zakázána ve veřejném prostředí na území hlavního města Austrálie.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa