Změna federálního postavení marihuany, by mohla znamenat pro prodejce konopí velké snížení daní

Změna federálního postavení marihuany, by mohla znamenat pro prodejce konopí velké snížení daní

Bidenova administrativa přehodnocuje, jak klasifikovat marihuanu na federálním seznamu drog, což je krok, který by mohl umožnit konopnému průmyslu ušetřit potenciálně miliardy na federálních daních každý rok, protože by to výrobcům umožnilo odepsat své obchodní náklady.

Návrh, doporučený ministerstvem zdravotnictví a sociálních služeb a zvažovaný Úřadem pro prosazování drog, by také otevřel možnost, aby lékařští výzkumníci mohli studovat výhody a rizika marihuany jako potenciální drogy.

Zastánci průmyslu označili návrh za vítaný vývoj, který však stále nedosahuje souladu se zákazem federální vlády ohledně drog a státními zákony, které akceptují užívání marihuany.

„Jediný způsob, jak plně vyřešit nesčetné množství problémů vyplývajících z federálního konfliktu se státním právem, je vyjmout konopí ze zákona o kontrolovaných látkách a regulovat produkt podobným způsobem jako alkohol,“ uvedl generální ředitel National Cannabis Industry Association Aaron Smith v prohlášení. prohlášení.

ČTĚTE TAKÉ: Americká zdravotní agentura doporučuje zmírnit federální omezení marihuany (Video)

Podle plánu, jehož dokončení může trvat měsíce až více než rok, by DEA již nepovažovala marihuanu za drogu podle seznamu I. Toto označení staví marihuanu do stejného tábora jako heroin a LSD – drogu s vysokým potenciálem zneužití a bez lékařského použití. Pokud bude nový plán schválen, zařadí marihuanu do seznamu III, zmírní omezení a postaví ji na roveň drogám, jako je Tylenol s kodeinem.

Tato změna by však nezměnila status drogy, i když je podle federálního zákona nezákonná.

Bloomberg poprvé o doporučení HHS informoval ve středu. ABC News ve čtvrtek toto doporučení potvrdil vysoký administrativní úředník.

Loni na podzim prezident Joe Biden prohlásil, že snížení trestů spojených s marihuanou je prioritou.

„Zatímco bílí a černí a hnědí lidé užívají marihuanu v podobné míře, černí a hnědí lidé byli zatčeni, stíháni a odsouzeni za nepřiměřené sazby,“ řekl v říjnu.

Andrew Freedman, výkonný ředitel Koalice pro politiku, vzdělávání a regulaci konopí, řekl, že očekává, že tato změna ve skutečnosti jen velmi málo změní způsob, jakým se s marihuanou zachází v trestních věcech pro průměrného člověka. To proto, že taková stíhání spojená s držením marihuany jsou většinou na státní úrovni.

V posledních letech ministerstvo spravedlnosti neučinilo prioritu prosazování federálního zákona zakazujícího marihuanu.

FOTO: Nově otevřený obchod High Society s produkty z konopí je vystaven 29. srpna 2023 v New Yorku.
Nově otevřený obchod High Society pro produkty z konopí je vystaven 29. srpna 2023 v New Yorku.Richard B. Levine/Newscom

Mnohem větší dopad, řekl Freedman, by byl pravděpodobně ekonomický. Reklasifikací drogy by konopí již nepodléhalo pravidlu IRS, které konkrétně zakazuje daňové odpisy podnikům, které „obchodují“ s regulovanými látkami. Podle National Cannabis Industry Association platí konopí daňové sazby až 70 %.

Beau Whitney, ekonom, který se specializuje na výzkum konopného průmyslu, uvedl, že odhaduje, že podniky s marihuanou by mohly ušetřit až 2 miliardy dolarů ročně nebo více na svém federálním daňovém účtu, pokud si podniky mohou odečíst své výdaje v daňových přiznáních.

Freedman řekl, že daňové zvýhodnění je mnohem pravděpodobnější důsledkem přeplánování léku podle DEA.

„Poslouchejte, kdykoli dojde ve Spojených státech k nějakému pokroku v oblasti konopí za posledních 100 let – je to velký, obrovský významný den,“ řekl. A toto oznámení federální agentury řeklo „ano, nezacházeli jsme s tím racionálně,“ dodal.

Změna však nezajistí výrobní standardy, univerzální označování ani balení odolné dětem.

„Federální vláda musí zasáhnout mnohem víc a tohle není nic z toho,“ řekl.

Luke Barr a Molly Nagle z ABC News přispěli k této zprávě.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa