Nbcnews.com: Americká zdravotní agentura doporučuje zmírnit federální omezení marihuany (Video)

Nbcnews.com: Americká zdravotní agentura doporučuje zmírnit federální omezení marihuany (Video)

Ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb říká, že marihuana by již neměla být zařazena do stejné kategorie jako drogy jako heroin a LSD.

WASHINGTON – Ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb formálně doporučuje, aby Úřad pro kontrolu drog zmírnil vládní omezení na marihuanu, která zůstává na federální úrovni ilegální, i když 40 států její užívání v nějaké formě povoluje .

Tento krok přichází 11 měsíců poté, co prezident Joe Biden nařídil nejvyšší zdravotnické agentuře, aby provedla přezkoumání léku. Doporučuje se přesunout marihuanu z toho, co je známo jako droga seznamu I, do seznamu III podle zákona o kontrolovaných látkách.

V očích DEA ​​je konopí ve stejné kategorii jako ostatní drogy ze seznamu I, jako je heroin a LSD, což znamená, že se má za to, že má vysoký potenciál ke zneužívání a není přijatelné pro lékařské použití.

Mluvčí HHS uvedl, že „urychleně“ reagovala na směrnici tím, že poskytla své doporučení DEA v úterý.

Pokud by DEA přeřadila konopí do přílohy III, především by to odstranilo kodex IRS, který má zabránit drogovým dealerům uplatňovat daňové odpočty na obchodní výdaje.

To samo o sobě by mohlo marihuanovému průmyslu ušetřit stovky milionů dolarů ročně. Vlastníci malých podniků, kteří hovořili s NBC News, uvedli, že neschopnost odečíst to, co by jinak byly běžné obchodní výdaje, je jejich jedinou největší finanční zátěží.

Nyní, když HHS učinilo své doporučení, všechny oči se upírají na DEA, která má konečnou pravomoc v plánování látek.

Rostlina marihuany, která se blíží fázi sklizně, je zobrazena v roce 2018 v Grassroots Cannabis v Taneytown, Md.
Rostlina marihuany, která se blíží fázi sklizně, je zobrazena v roce 2018 v Grassroots Cannabis v Taneytown, Md.Dylan Slagle / The Baltimore Sun prostřednictvím souboru Getty Images

Podle pěti zdrojů obeznámených s plánováním Bidenova administrativa doufala, že oznámí přeplánování léku někdy na podzim, kolem jednoho roku od prezidentovy žádosti o přezkum. Zatím není jasné, jak dlouho bude proces veřejné kontroly DEA trvat.

Když se dostal k vyjádření, mluvčí DEA řekl: „Můžeme potvrdit, že DEA obdržela dopis od ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb poskytující svá zjištění a doporučení ohledně plánování marihuany v souladu s žádostí prezidenta Bidena o přezkoumání.“

„DEA nyní zahájí přezkum,“ dodal mluvčí.

Tisková tajemnice Bílého domu Karine Jean-Pierreová na dotaz ohledně doporučení během středečního zpravodajského brífinku odpověděla, že přezkum „je nezávislý proces“, který vedou HHS a ministerstvo spravedlnosti, a dodala, že nebude komentovat, kde se Biden aktuálně nachází. problém dekriminalizace marihuany na federální úrovni.

Reakce na doporučení HHS byla na Capitol Hill převážně pozitivní. V prohlášení vůdce senátní většiny Chuck Schumer pochválil HHS za to, že udělal „správnou věc“ a vyzval DEA, aby „rychle provedla tento důležitý krok k výraznému snížení škod způsobených drakonickými zákony o marihuaně“. Schumer, DN.Y., řekl, že „je toho ještě mnohem víc, co je potřeba udělat legislativně, aby se ukončila federální prohibice konopí a zvrátila se válka proti drogám“.

Zastánci legalizace marihuany považují tento první krok za významný sám o sobě: Federální vláda poprvé formálně uznává zdravotní příspěvky konopí.

Asociace konopného průmyslu ve středu uvedla, že ačkoli doporučená reklasifikace bude historická, je třeba udělat více pro sladění federálního zákona se státy, kde je marihuana legální. „Jediný způsob, jak plně vyřešit nesčetné množství problémů vyplývajících z federálního konfliktu se státním právem, je vyjmout konopí ze zákona o kontrolovaných látkách a regulovat produkt podobným způsobem jako alkohol,“ uvedl generální ředitel Aaron Smith v prohlášení.

Uvolnění federálních omezení marihuany je také politickým tématem, které obě strany doufají, že zúročí před prezidentskými volbami v příštím roce, protože průzkumy ukázaly, že většina Američanů legalizaci podporuje.

Někteří republikáni, včetně zástupců Floridy Matt Gaetz, Greg Steube a Brian Mast veřejně vyzvali k přeložení léku a naléhali na Bidenovu administrativu, aby upřednostnila toto úsilí. Ale na stopě prezidentské kampaně guvernér Floridy Ron DeSantis tento týden zdvojnásobil svůj odpor k dekriminalizaci a legalizaci marihuany, přestože voliči v jeho státě loni legalizovali užívání této drogy v lékařství. Floridský nejvyšší soud nyní zvažuje, zda se v roce 2024 objeví na volebním lístku iniciativa pro legalizaci konopí. 

Samostatně, v Kongresu probíhá neustálé úsilí obou stran, které by usnadnilo finančním institucím nabízet bankovní služby legálním konopným společnostem.

Schumer řekl, že dostat legislativu, známou jako zákon o bezpečném bankovnictví, přes cílovou čáru, bude „nejvyšší prioritou“, až se Senát v září vrátí. Ale hrozící odstavení vlády by mohlo toto úsilí zkomplikovat, i když zákonodárci za návrhem zákona pracovali na prolomení slepé uličky ze srpnové přestávky.

Autor: Julie Tsirkinová

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa