Burzovnisvet.cz: Konopné akcie: 2 zajímavá jména pro vaše portfolio v roce 2022

Burzovnisvet.cz: Konopné akcie: 2 zajímavá jména pro vaše portfolio v roce 2022

Prodej konopí se z nelegálního trhu změnil v miliardový průmysl. Vzhledem k tomu, že stále více států USA i dalších zemí legalizuje konopí pro rekreační užívání, očekává se, že celosvětový prodej konopí vzroste z 13,4 miliardy USD v roce 2020 na 33,6 miliardy USD v roce 2025.

Dalším faktorem, který posunul toto odvětví vzhůru a vynesl konopné akcie do popředí zájmu, byl štědrý příliv kapitálu od investorů rizikového kapitálu a drobných investorů.

Vliv COVID-19 na konopí

Na toto odvětví mělo hluboký a nepříznivý dopad obnovení pandemie COVID-19 v roce 2021. To také znamená, že nadějné akcie marihuany se obchodují poblíž historických minim, což možná vytváří příležitost pro investory vstoupit na trh.

Než se nadchnete, je dobré si udělat představu o tom, jak může konopný průmysl vypadat v roce 2022.

Rok 2022 vypadá rušně

Největšími výzvami, kterým konopný průmysl čelí, jsou otázky legalizace. Regulace takového odvětví bude i nadále nejednotná, protože různé země a státy přistupují k užívání konopí různě.

Navíc 15. prosince Federální rezervní systém oznámil, že v roce 2022 zvýší úrokové sazby. Očekává se, že to ztíží konopným společnostem získávání dostatečného kapitálu pro růst.

Ve Spojených státech by však legalizace neměla být problémem na dlouho. Jak bylo zjištěno v průzkumu vytvořeném společností Gallup, legalizaci marihuany podporují téměř dvě třetiny Američanů. Předseda senátní většiny Chuck Schumer pracuje na přijetí komplexního a podrobného zákona o legalizaci konopí.

Některé z velkých kanadských konopných společností čekají na federální legalizaci marihuany v USA, aby získaly podíl v amerických konopných firmách a zvýšily tak rozsah svého růstu.

Nejlepší tipy

V tomto prosperujícím, ale kontroverzním odvětví se rychle prosazuje jméno poskytovatele sušeného konopí a oleje Canopy Growth (NASDAQ: CGC). Očekává se, že tato kanadská společnost po legalizaci marihuany vstoupí i na americký trh.

Společnost se těší rostoucímu podílu v kategorii hotových nápojů v Ontariu. V červnu 2021 společnost koupila předního licencovaného výrobce konopí Supreme Cannabis, což společnosti Canopy Growth umožnilo získat levné pěstírny v Kincardine v Ontariu.

Přestože má společnost na ulici konsenzuální hodnocení Moderate Sell (mírně prodejné) s jedním Buy (koupit), šesti Holds (držet) a šesti Sells (prodat), očekává se, že vstup na americké trhy bude pro její růst přínosný. Podle prognózy pro akcie Canopy Growth je průměrná cílová cena 11,72 USD, což naznačuje 34,3% potenciál růstu.

Tabákový gigant Altria Group (NYSE: MO) si za poslední rok připsal 24,2 %. Společnost se modernizuje tak, aby vyhovovala posunu v preferenci spotřebitelů tabákových výrobků se sníženým rizikem, a to zavedením orálního tabáku a zahřívaných tabákových výrobků.

Kromě toho společnost soustavně rozšiřuje své výrobní kapacity a obchodní dostupnost svých výrobků.

Kromě toho je pozitivní rostoucí úsilí společnosti Altria o expanzi v konopném průmyslu. Akvizice konopné společnosti Cronos Group je krokem tímto směrem.

Akcie mají konsenzuální hodnocení Strong Buy na základě šesti hodnocení Buys a dvou hodnocení Holds. Průměrná cílová cena společnosti Altria ve výši 52,63 USD naznačuje 11,1% nárůst oproti současným cenám.

Poznámka pod čarou

Celkově lze říci, že konopný průmysl stále roste a stojí za pozornost.

Konopí má významnou populaci rekreačních spotřebitelů a je důležitou složkou mnoha léků, takže jeho vyhlídky na růst jsou velmi dobré.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa