Tradecz.cz: Burzovní výhled 31. 1. 22: Konopné akcie

Tradecz.cz: Burzovní výhled 31. 1. 22: Konopné akcie

Pro mé Patrony jsem v posledním týdnu zveřejnil analýzu konopných akcií, kde jsem rozebral segment jako takový, spolu s vybranými společnostmi.

Těmi „Cannabis akciemi“ jsou: Tilray (TLRY), Canopy Growth (CGC), Cresco Labs (CRLBF) a Innovative Industrial Properties (IIPR).

Proč investovat do konopných akcií a co to vůbec je?

Konopí se v poslední době stalo odvětvím s mnohamiliardovým obratem, zejména v USA, kde existuje obrovský tlak na legalizaci marihuany. Podle zprávy společnosti Statista z 15. září 2021 jsou USA celosvětovým lídrem, pokud jde o legální trh s konopím a investice do něj.

Proč jsou konopné akcie pod tlakem? Jednak z důvodu, že kolem nich bylo velké haló, které přilákalo v době šíleného optimismu na akciích hodně spekulantů, ale také se v investorských řadách očekávaly reformy a určité posuny k legalizaci. K tomu prozatím na federální úrovni nedošlo, a ani rok 2022 tomu není dvakrát nakloněn.

Do jaké cannabis společnosti zvažuji investovat?

To vše rozebírám ve videu.

Během týdne dávám zajímavosti ze světa akcií na svůj Twitter účet 🙂

Fundamenty a sentiment

Konopné akcie, recenze brokera a analýzy

Ani v posledním obchodním týdnu nedošlo k zásadnímu obratu negativního sentimentu na akciových ani krypto-trzích. Příčinu lze opět hledat v napjatých geopolitických vztazích, rozporuplných výsledcích US firem (Earnings) a vyjádřeních Fedu, které lze opět označit za poměrně jestřábí.

V tomto týdnu jsem se s Patrony zaměřil na téma konopných akcií, které jsem v rámci burzovního výhledu v krátkosti rozebral. Na internetu se dočítáme o jednom z nejhorších lednů v historii pro NASDAQ, investoři nakupují ochranné PUTky a útočiště nalézají např. ve zlatě.
Kryptoměny prozatím kopírují cenový pohyb indexu NASDAQ, ale k žádným výrazně negativním fundamentům čistě na krypto-trhu nedochází. Rusko údajně není tak moc proti kryptu, zatímco Google a YouTube přemýšlí o jako začlenění.

Petr Plecháč 31. 1. 2022

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa