Tradecz.cz: Analýza společnosti Innovative Industrial Properties (IIPR) – konopný REIT

Tradecz.cz: Analýza společnosti Innovative Industrial Properties (IIPR) – konopný REIT

Innovative Industrial Properties je jednou z nejžhavějších růstových akcií na současném trhu. Společnost, která se specializuje na vlastnictví a pronájem průmyslových nemovitostí provozovatelům v odvětví léčebné marihuany, si od svého IPO v prosinci 2016 vede neuvěřitelně dobře.

Za pouhých několik krátkých let dosáhla společnost 67% návratnosti investice na roční bázi, což je více než dvojnásobek 31% ročního výnosu společnosti Amazon za stejnou dobu. Ceny akcií vzrostly o více než 1 100 % za pouhých pět let.

Konopné akcie a proč do nich investovat?

Konopí se v poslední době stalo odvětvím s mnohamiliardovým obratem, zejména v USA, kde existuje obrovský tlak na legalizaci marihuany.

Nedávný průzkum agentury Gallup pak ukázal, že v roce 2021 podporovalo legalizaci marihuany rekordní počet Američanů (68 %). Na celostátní úrovni bylo v Kongresu již předloženo několik návrhů zákonů souvisejících s marihuanou, které mají podpořit program dekriminalizace této drogy.

V současné době je rekreační marihuana legální v 19 federálních státech a teritoriích USA, včetně Guamu a hlavního města státu Washington.

Co o sobě říká Innovative Industrial Properties?

„Přední poskytovatel realitního kapitálu pro průmysl konopí pro lékařské použití.

Jsme první veřejně obchodovanou společností na newyorské burze (NYSE: IIPR), která poskytuje realitní kapitál průmyslu konopí pro lékařské použití.“

Odkaz na oficiální stránky společnosti Innovative Industrial Properties.

Jak vypadá byznys společnosti?

Vzhledem k tomu, že lékařská marihuana je na federální úrovni v USA stále nelegální, banky nemohou podnikům půjčovat, takže jde o podnikání založené převážně na hotovosti.

Innovative Industrial Properties v tom viděla příležitost, jak poskytnout likviditu stávajícím provozovatelům, odkoupit jejich průmyslové nemovitosti a následně jim je zpětně pronajmout, čímž se pro společnost vytvoří dlouhodobý peněžní tok.

Tato jedinečná struktura označovaná jako zpětný pronájem je hlavní hnací silou obchodního modelu společnosti, ačkoli už i sama také buduje některé nemovitosti.

Innovative Industrial Properties v současné době spravuje 103 nemovitostí o podlahové ploše 715 tisíc čtverečních metrů v 19 státech, což z ní činí největší REIT zaměřený na konopné společnosti.

Tržby společnosti se pohybují kolem 200 mil. USD za rok. V dalších letech se očekává růst tržeb spol. cca o 30 %. Innovative Industrial Properties vyplácí dividendu s aktuálním výnosem 3,21 %, tedy 6 USD/akcii.

Innovative Industrial Properties

Podrobnou analýzu společnosti najdete na Patreonu nebo v PWFT klubu.

Analýza akcií Innovative Industrial Properties (IIPR)

Platné k datu 31. 1. 2022

Název společnosti (ticker)Innovative Industrial Properties, Inc. (IIPR)
Akciový index
Sídlo společnostiSan Diego, USA
Tržní kapitalizace4,3 miliardy USD
Sektor
(podsektor)
Real Estate
(REIT – Industrial)
Počet zaměstnanců19
Dividenda3,21 %
P/E43,20
EPS4,33
P/S23,53
P/B2,98
P/C33,76
TCZ hodnotí7/10
patroni tcz

Společnost Innovative Industrial Properties jsem spolu s dalšími konopnými akciemi podrobně analyzoval pro mé Patrony a členy klubu PWFT.

Přidejte se mezi další investory a obchodníky na Discord, kde společně rozebíráme aktuální dění nejen na akciovém trhu 🙂

Přejděte na kompletní analýzu společnosti Innovative Industrial Properties (IIPR) na Patreonu.

Petr Plecháč 1. 2. 2022

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa