Proč Dr. Reddy’s získává německou firmu na léčebné konopí?

Proč Dr. Reddy’s získává německou firmu na léčebné konopí?

Očekává se, že celosvětově legální trh s konopím dosáhne do konce roku 2025 odhadované hodnoty 146,4 miliardy dolarů.

Ve snaze posílit svou pozici v globálním průmyslu lékařského konopí oznámila indická farmaceutická společnost Dr Reddy’s Laboratories, že koupí německou firmu Nimbus Health. Nimbus je významným hráčem na poli léčiv na bázi konopí.

Jaké jsou plány Dr. Reddy´s s akvizicí?

Společnost uvedla, že akvizice jí umožní stavět na nabídkách společnosti Nimbus Health a zavést léky na bázi konopí jako slibnou možnost léčby pro pacienty. Společnost bude fungovat pod značkou Nimbus Health a jako stoprocentně vlastněná dceřiná společnost Dr Reddy’s.

Obě společnosti nezveřejnily finanční podrobnosti transakce, ale Dr Reddy’s řekl, že získá Nimbus Health za platbu předem, plus zisky založené na výkonu a milnících v průběhu příštích čtyř let. „Konopí se stále více používá k řešení a léčbě bolesti a CNS. 

Kromě toho, s četnými studiemi, které jsou prováděny za účelem využití a zavedení léčebného konopí, věříme, že toto je nezbytná oblast pro budoucí poskytování zdravotní péče,“ řekl Patrick Aghanian, vedoucí evropských generik u Dr. Reddy’s.

Dr. Reddy’s Laboratories je indická nadnárodní farmaceutická společnost se sídlem v Hyderabad, Telangana, Indie

Jaká je celosvětová celosvětová poptávka po léčebném konopí?

V Německu Dr Reddy’s tvrdil, že poptávka po léčebném konopí se za posledních několik let po jeho legalizaci v roce 2017 zvýšila. Uvedl, že trh s léčebným konopím v Německu zaznamenal v roce 2021 nárůst o přibližně 25 procent ve srovnání s rokem 2020 a CAGR téměř 55 procent od roku 2017, což z něj dělá jeden z největších trhů v Evropě.

Očekává se, že celosvětově legální trh s konopím dosáhne do konce roku 2025 odhadované hodnoty 146,4 miliardy dolarů. Nedávná zpráva ResearchAndMarkets.com stanovila velikost trhu s léčebným konopím na 176 miliard dolarů do roku 2030, protože různé země zvažují jeho legalizaci.

Jaké jsou některé z výzev a příležitostí v tomto segmentu?

Zatímco země legalizují užívání léčebného konopí, různá pravidla a předpisy představují překážky pro společnosti při budování globálního trhu. Kromě toho někteří zákonodárci také přistoupili k takovým léčebným protokolům, protože mnoho hráčů spoléhá na experimentální přístupy k podávání konopných produktů. Očekává se však, že zapojení velkých farmaceutických a biotechnologických hráčů v tomto segmentu přinese potřebné síly k řešení regulačních překážek.

Jaký je stav léčebného konopí v Indii?

Zatímco v Indii je obchod a konzumace konopí zakázána podle zákona o omamných a psychotropních látkách (NDPS) z roku 1985, výzvy k legalizaci jeho užívání pro léčebné účely v průběhu let sílily.

V lednu tohoto roku vláda informovala Nejvyšší soud v Dillí, že konopí není v zemi zcela zakázáno, protože jeho lékařské a vědecké použití je povoleno po získání nezbytných povolení od státních vlád. V roce 2018 se Uttarakhand stal prvním státem v zemi, který povolil komerční pěstování konopných plodin. O rok později totéž udělala i vláda Madhjapradéše.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa