Thajsko se stalo první asijskou zemí, která dekriminalizovala rekreační konopí

Thajsko se stalo první asijskou zemí, která dekriminalizovala rekreační konopí

Poté, co se Thajsko stalo první zemí jihovýchodní Asie, která v roce 2018 legalizovala léčebné konopí, se má stát první asijskou zemí, která dekriminalizuje marihuanu pro rekreační osobní potřebu.

Minulý týden thajský Úřad pro kontrolu léčiv a potravin navrhl Úřadu pro kontrolu narkotik (ONCB) vyškrtnout konopí (místně známé jako ganja) ze seznamu kontrolovaných drog. V úterý 25. ledna ministr zdravotnictví Anutin Charnvirakul oznámil, že narkotická agentura schválila vyřazení konopí ze seznamu kontrolovaných drog ministerstva.

Podle nového nařízení budou lidé moci pěstovat rostliny konopí doma pro osobní potřebu poté, co o tom uvědomí místní vládu. Konopí používané pro komerční účely však bude vyžadovat licence.

V rámci změn provedených za účelem legalizace léčebného konopí v roce 2020 zákonodárci odstranili většinu částí rostliny konopí ze seznamu kontrolovaných drog kategorie 5, kromě semen a květin. Nyní však návrh zavedený FDA automaticky odstraňuje všechny části rostliny ze seznamu.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa