Pravda.sk: Sazby na Slovensku za marihuanu pro vlastní spotřebu se zřejmě sníží

Pravda.sk: Sazby na Slovensku za marihuanu pro vlastní spotřebu se zřejmě sníží

Méně přísné tresty pro uživatele marihuany navrhli vládní poslanci v novele Trestního zákona, která přešla dnes do druhého čtení.

V případě přechovávatelů marihuany pro vlastní potřebu se soudu nově má ​​umožnit uložit jim místo trestu odnětí svobody ochranné léčení, a to za podmínky, že s tím pachatel bude souhlasit. Neosvědčí-li se odsouzený ve zkušební době, tedy poruší-li podmínky ochranného léčení, může mu soud uložit trest i před uplynutím zkušební doby.

Zmírnit se mají i trestní sazby pro recidivisty, kteří byli přechovateli marihuany překračující množství považované pro vlastní potřebu (nad deset dávek). Podle předkladatelů novely se nemění tresty pro tvrdé drogy ani pro dealery drog. Novelu Trestního zákona navrhla skupina poslanců hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti.

Poslanci by změnu uvítali

„ Parlament dnes konečně nabral odvahu a POSUNUL do 2. čtení náš návrh o snížení drakonických trestů za marihuanu. Věřím, že bude schválen, “ napsal po hlasování na sociální síť Facebook poslanec NR SR Andrej Stančík (OĽaNO.)

Poslanci by změnu uvítali
„ 
Parlament dnes konečně nabral odvahu a POSUNUL do 2. čtení náš návrh o snížení drakonických trestů za marihuanu. 
Věřím, že bude schválen,
 “ napsal po hlasování na sociální síť 
Facebook poslanec NR SR Andrej Stančík (OĽaNO.)

Reagoval i poslanec NR SR Juraj Šeliga (Za lidí): \“ Zásadní změnou k lepšímu bude, že pokud pachatel souhlasí s ochrannou léčbou, od trestu odnětí svobody se v těchto případech podmíněně upustí. Za velký úspěch považuji, že tato novela bude mít účinek zpětně na ty, kteří byli za tento trestný čin odsouzeni před 1. květnem 2022. “

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa