Pozitivni-zpravy.cz: Jedlé jízdenky s konopím. Berlínské metro pomáhalo cestujícím proti stresu

Pozitivni-zpravy.cz: Jedlé jízdenky s konopím. Berlínské metro pomáhalo cestujícím proti stresu

S kuriózním nápadem přišel Berlínský dopravní podnik, když cestujícím nabídl speciální jedlé jízdenky napuštěné konopným olejem. Ty měly působit uklidňujícím účinkem a pomoct uživatelům metra porazit stres.

Berlínský dopravní podnik (BVG) přišel s nápadem uklidňujících jízdenek před loňskými Vánocemi. Cestující si mohli zakoupit zvláštní jednodenní jízdenky, které mohli sníst a společně s nimi spolknout také všechen stres.

Vstupenky byly vyrobené z jedlého papíru a napuštěné asi třemi kapkami konopného oleje, od kterého si berlínské metro slibovalo uklidňující účinky. Konopný olej se získává ze semen konopí a neobsahuje tedy omamné látky, jako je THC.

Díky tomu jsou takové konopné jízdenky zcela legální a zdravotně nezávadné. BVG uvedl, že je proti jakémukoliv užívání drog, zároveň však souhlasí s otevřenějším přístupem k neškodným, ba dokonce prospěšným látkám, jako je konopný olej.

Není to přitom poprvé, co BVG přišel s nezvyklými kampaněmi. Například v roce 2018 vydal limitovanou edici značkových tenisek, které zároveň sloužily jako roční jízdenka na metro. Stovky lidí tehdy stály frontu na tenisky se vzorem stejným jako mají potahy na sedačky v berlínském metru.

Zdroj: dw.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa