Medové sezamovo-konopné tyčinky

Medové sezamovo-konopné tyčinky

Vyrobte si domácí sezamové tyčinky. Potřebujete jen sezam, cukr a trochu medu. Křupavé karamelové tyčinky vzniknou když sezam smícháte se zlatým karamel z cukru, vody a medu. Hmota se rozloží na plech, uhladí a nechá tuhnout. Chce to ale pracovat rychle kvůli tvrdnutí karamelu. Hned jak tyčinky vychladnout máte hotovo. Úžasná je nejen chuť sezamových tyčinek, ale také trvanlivost. Při pokojové teplotě vám vydrží několik měsíců. Chutnají úplně stejně jako kupované takže pokud máte sezamové tyčinky rádi určitě je vyzkoušejte.

SUROVINY: 90g loupaných sezamových semínek, 40g loupaných konopných semínek, 60ml vody, 60g cukru, 10g medu,

Pomůcky: malý hrnec, plech, pečící papír, stěrka nebo vařečka

PŘÍPRAVA

Vodu, cukr a med přiveďte bez míchání k varu. Míchání způsobuje krystalizovaný cukru, takhle zůstane sirup průhledný.

Vařte 5-6 minut na střední stupeň až zhoustne na zlatý karamel o teplotě 157 stupňů. Pokud nemáte teploměr můžete karamel odtavit, zkusit kápnout na pečící papír. Pokud ztvrdne je už hotový a můžete sporák vypnout. Karamel má být zlatý a ne hnědý.

Nejraději míchám karamel v silikonových formách protože se k nim nic nepřichytí, ale můžete použít i hrnec a pak ho nechat chvilku odmočit než se karamel rozpustí.

Čtěte také: Nepečené fitness kuličky s kokosem, mandlemi a konopnými semínky

Sezamové a konopné semínka nasypte do tekutého karamelu a okamžitě začněte míchat. Pracujte rychle než karamel ztuhne úplně.

Sezamovou směs přendejte na pečící papír. Ohněte ho přes sezamovou směs a vyválejte na tenký plát. Také můžete použít obdelníkovou silikonovou formu

Po vychladnutí sušenky nalámejte nebo nakrájejte nožem se zoubky.

Poznámka: Pokud se rozhodnete vyrobit větší množství dávku znásobte nanejvýše dvakrát a po vychlazení se pusťte do další várky. Když byste vyráběli větší dávku je dost pravděpodobné, že byste hmotu nestihly ani nandat na plech

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa