Rusko zatklo americkou hvězdu WNBA Brittney Grinerovou a to kvůli konopí (Video)

Rusko zatklo americkou hvězdu WNBA Brittney Grinerovou a to kvůli konopí (Video)

Hvězda WNBA Brittney Grinerová byla uprostřed konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem zatčena za držení náplní s konopím.

Rusko v sobotu oznámilo, že hráčka WNBA Brittney Grinerová byla zatčena za držení konopných vape kazet, což je trestný čin, za který může atletka All-Star dostat až 10 let vězení. Zatčení Grinerové přichází uprostřed války mezi Ruskem a Ukrajinou, která začala invazí na Ukrajinu 24. února.

Ruská celní služba v sobotu uvedla, že basketbalistka ze Spojených států amerických byla zadržena poté, co byly na letišti Šeremetěvo u Moskvy v jejím zavazadle objeveny patrony s konopím. Celní služba také zveřejnila video , které zřejmě zachycuje Grinerovou, jak prochází letištní bezpečnostní kontrolou.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o probíhající právní záležitost, nemůžeme podrobněji komentovat podrobnosti jejího případu, ale můžeme potvrdit, že pracujeme na tom, abychom ji dostali domů.“ sdělil její právní zástupce.

Dvojnásobná zlatá olympijská medailistka Grinerová.

Grinerová je dvojnásobná zlatá olympijská medailistka, která v roce 2014 hrála za ligový mistrovský tým Mercury a sedmkrát byla vybrána jako ligová All-Star. Byla v Rusku, aby hrála zimní basketbalovou sezónu, což je praxe běžná u mnoha hráčů WNBA. Posledních sedm sezón hrála v Rusku a vydělávala více než 1 milion dolarů ročně, což je asi čtyřnásobek jejího ročního platu ve WNBA. 

„Brittney Griner má plnou podporu WNBA a naší hlavní prioritou je její rychlý a bezpečný návrat do Spojených států,“ uvedla liga v sobotním prohlášení.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa