Zimbabwe: Kkog zakládá první závod na extrakci konopí

Zimbabwe: Kkog zakládá první závod na extrakci konopí

King Kong Organics (KKOG) Zimbabwe, dceřiná společnost KKOG Global, založila závod v Msasa v Harare a farmu v Chegutu, kde se zaměřuje na pěstování, zpracování a vývoz konopí pro léčebné účely.

Vláda v roce 2018 udělila licenci 57 společnostem na pěstování rostlinného konopí a zatím pouze KKOG se prosadila na předních příčkách s výsadbou 1000 ha mbanje a výstavbou nejmodernější laboratoře a samotného podniku.

Stálá tajemnice ministerstva průmyslu a obchodu Dr. Mavis Sibanda ve své zprávě na slavnostním zahájení v průmyslovém parku Mukuvisi, který leží mezi Msasa a Msasa Park, uvedla, že závod poskytne mladým vědcům a výzkumníkům skvělou příležitost učit se a vyvíjet nové léky konkrétně ze Zimbabwe.

Tato iniciativa by Zimbabwe umožnila stát se lídrem v odvětví lékařské turistiky v Africe a získat podíl v globálním průmyslu v hodnotě 56 miliard USD.

„Dalším krokem na našem plánu rozvoje Zimbabwe bude implementace naší první léčivé zelené zóny ve Viktoriiných vodopádech, cestovní ruch, jak víme, přináší do národního hospodářství 500 milionů USD ročně,“ řekl Dr Sibanda.

Dodala také, že přidáním KKOG Green Zone Partnership se Zimbabwe se změní životy mladé generace.

Generální ředitel KKOG pan Rene Joseph uvedl, že klientům firmy se líbí skutečnost, že jejich produkty budou vyráběny v Africe a že to vytváří spoustu jedinečných synergií s různými lidmi a bude to pro Zimbabwany velkým přínosem.

Pan Joseph řekl, že po dokončení jednoho zařízení plánují přivést lékaře, výzkumníky a vědce, aby mohli vyvíjet nové produkty.

„KKOG věří, že Afrika má schopnost kontrolovat konopný průmysl jako celek a se správnými skupinami a partnerstvími bude mít velký podíl na trhu, ne-li celý,“ řekl.

Společnost očekává, že dokončí zařízení, podepíše partnerství s univerzitami, aby pomohla studentům pracovat v továrnách, laboratořích a studovat firemní chemikálie a dozvědět se o extrakci konopí. Bylo zjištěno, že konopí je užitečné při léčbě účinků rakoviny, HIV a Covid 19 a výzkum pokračuje.

Společnost uvedla, že v současné době má licenci na 300 hektarů navíc k 2,5 ha skleníků v Zimbabwe.

KKOG má také regionální zastoupení v mnoha afrických zemích, jako je Rwanda, Malawi, Lesotho, Sierra Leone, Uganda, Tanzanie, Jižní Afrika a brzy na Srí Lance. KKOG má jediné zařízení na extrakci konopí v DRC.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa