Rolex: Ukažte, že víte co se nosí!

Rolex: Ukažte, že víte co se nosí!

Firma Rolex je švýcarská firma zabývající se výrobou luxusních náramkových hodinek. Firma Rolex není mezi odborníky řazena do „svaté trojice“ Patek Philippe, Vacheron Constantin a Audemars Piguet. Rolex vyrábí výhradně mechanické hodinky. V roce 1881 se v německém městě Kulmbach narodil zakladatel firmy Hans Wilsdorf. V roce 1905 založil se svým švagrem firmu Wilsdorf & Davis se sídlem v Londýně se zaměřením na dovoz švýcarských hodinek. V roce 1908 byl zaregistrován název Rolex pravděpodobně z francouzských slov horologerie exquise. V roce 1912 se odstěhovala z Londýna do Ženevy, kde firma sídlí dodnes.

 
Rolex Oyster Perpetual Milgauss, ruční výroba, cena 30.000,- USD

Značka zaznamenala mnoho prvenství v oblasti hodinek, její hodinky byly jako první v hloubce 11 000 m v Marianském příkopu nebo na Mount Everestu. Jako první dostala osvědčení kvality a představila první vodotěsné hodinky, první hodinky se samonátahem a třeba také první hodinky se dvěma časovými pásmy.

V současnosti jsou hodinky vnímány nejen jako praktická a funkční věc, ale jsou také módním doplňkem, který je symbolem elegance a podtrhne osobnost každého muže i ženy.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa