Obrovská většina Američanů podporuje povolení bankovních služeb s konopím

Obrovská většina Američanů podporuje povolení bankovních služeb s konopím

Podle nového průzkumu zveřejněného Americkou bankéřskou asociací (ABA) v březnu 2022 silná většina Američanů podporuje povolení bankovních služeb v konopném průmyslu tak, aby konopné společnosti a firmy mohli tyto služby využívat i na federální úrovni.

V současné době má většina státu USA konopí minimálně pro lékařské účely již legalizované. Hlavním problémem zůstává konopí určené pro rekreační důvody, které je stále na federativní úrovni nelegální.

S tím problémem se setkávají hlavně konopné společnosti a firmy, které s konopím obchodují, jelikož zákon do tohoto okamžiku neumožňuje převody plateb a celkově jakýchkoliv peněz ze státu do státu, kde je konopí pro rekreační konopí stále nelegální.

Díky tomu, není možné obchodovat a zasílat produkty obsahující THC do jiných států, jelikož banky oficiálně odmítají s těmito firmami spolupracovat či převádět peníze za toto zboží.

Omezení se tak hlavně týká, převodu tržeb, plateb za zboží či firemních a spořících účtů.

Zákon o bezpečném bankovnictví by bankám umožnil spolupracovat s konopnými podniky a to bez obav z trestního stíhání. To by podnikům s marihuanou pomohlo získat přístup k základním bankovním službám, jako jsou běžné a spořicí účty, které jsou nezbytné pro jakékoli podnikání.

Americký kongres by měl schválit zákon o bezpečném bankovnictví, který by pomohl státem legálním podnikům s marihuanou v přístupu k základním bankovním službám. To by zlepšilo veřejnou bezpečnost tím, že by podnikům usnadnilo sledování jejich financí, a podpořilo by to ekonomiku vytvořením nových pracovních míst a zvýšením daňových příjmů.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa