Forbes.com: V roce 2018 Ruský oligarcha nezákonně ovlivnil americké volby, aby pronikl na americký trh s konopím

Forbes.com: V roce 2018 Ruský oligarcha nezákonně ovlivnil americké volby, aby pronikl na americký trh s konopím

Ruský „oligarcha“, který investoval více než 1 milion dolarů do amerického konopného průmyslu – a část těchto peněz nasměroval prostřednictvím spolupracovníků Rudyho Giulianiho, kteří na oplátku poskytovali nezákonné politické dary s cílem získat přízeň zákonodárců a regulačních orgánů, aby získali kýženou marihuanu. obchodní licence – byl obviněn za svou roli v systému, úřady odhalily v pondělí .

Andrey Muraviev, někdy psáno Muravyov, se ukázal v pozadí celé ságy Lva Parnase, Igora Frumana a Davida Correiy , rádoby politických operátorů, kteří navštěvovali akce a sbírky pro bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Parnas vystupoval prominentně v prvním Trumpově procesu s impeachmentem a tvrdil, že Giuliani a Trump si byli vědomi toho, že se tito muži pokoušeli pomáhat Trumpově kandidatuře na znovuzvolení v roce 2020. Trumpa zprostil viny americký Senát.

Od svých obvinění z října 2019 byli Parnas, Fruman a Correia všichni buď odsouzeni, nebo se přiznali k federálním obviněním.

Čtvrtý muž, Andrey Kukushkin, byl spolu s Parnasem v říjnu 2021 shledán vinným z nezákonného nasměrování Muravievových peněz do amerických voleb na podporu republikánských kandidátů v Nevadě, Texasu a na Floridě.

Muraviev, identifikovaný ve většině řízení pro ostatní muže pouze jako „cizí státní příslušník 1“, byl obviněn z poskytování nezákonných politických darů. V případě odsouzení za oba body mu podle obžaloby hrozí až deset let vězení.

Podle obžaloby se všech pět mužů počínaje červencem 2018 pokusilo zřídit si obchod s konopím. Všech pět cestovalo v září 2018 na fundraisingovou akci v Las Vegas pro politického kandidáta – a Muraviev později souhlasil, že „poskytne 1 milion dolarů pro náš budoucí podnik“, který měl v úmyslu získat obchodní licence na konopí v Kalifornii, New Yorku a New Jersey.

Navzdory politickým příspěvkům se mužům na Floridě a v Nevadě nepodařilo získat jediné povolení k podnikání s konopím. Podle obžaloby buď „nepodali včas žádost“ o povolení k obchodování konopí, nebo „jinak byli neúspěšní“.

Muraviev také investoval 1 milion dolarů prostřednictvím Kukushkina do výdejny konopí v San Franciscu, podle dokumentů podaných v samostatném případu, který stále projednává vrchní soud.

Ačkoli Muraviev (47) během plánu navštívil Spojené státy, podle obžaloby se má za to, že se v současné době nachází v Rusku.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa