Mohl by být Biden klíčem k ukončení mezinárodního zákazu marihuany?

Mohl by být Biden klíčem k ukončení mezinárodního zákazu marihuany?

Oboustranné duo kongresmanů USA vyzvalo prezidenta Joea Bidena, aby využil svého vlivu k tomu, aby OSN (OSN) ukončila mezinárodní zákaz marihuany. Rezoluce vyzývá OSN, aby rostlinu Cannabis vyškrtla ze seznamu kontrolovaných látek v celosvětové smlouvě o drogách.

Mezinárodní zákaz marihuany je kontroverzním tématem po mnoho let, zastánci argumentují, že brání lidem v přístupu k potenciálně život zachraňujícím lékům, a odpůrci tvrdí, že by to mohlo vést ke zvýšenému užívání a zneužívání drog. Existuje však stále více důkazů, že marihuana může mít významné léčebné výhody, a stále více zemí její užívání dekriminalizuje nebo legalizuje.

Biden již dříve uvedl, že podporuje dekriminalizaci marihuany na federální úrovni, ale už je to více než rok a jeho sliby nebyly splněny.

Ukončení mezinárodního zákazu marihuany: oboustranné úsilí v Kongresu

Když byla Komise OSN pro narkotika (CND) na svém 65. zasedání tento týden ve Vídni u konce, dva poslanci Kongresu vyzvali prezidenta Joea Bidena, aby se zasadil o ukončení mezinárodního zákazu marihuany.

Zástupkyně kongresu Nancy Mace (R-SC) a Barbara Lee (D-CA) podali návrh na odstraněním rostliny ze seznamu kontrolovaných látek v globální Jednotné úmluvě o omamných látkách z roku 1961. 

V dopise prezidentu Bidenovi Mace a Lee poznamenali, že „pokračující klasifikace konopí jako drogy podle Jednotné úmluvy o omamných látkách má významný negativní dopad na zahraniční politiku USA“.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa