Tn.nova.cz: Česká a slovenská rapová scéna v šoku. Slavný muzikant skončil za mřížemi

Tn.nova.cz: Česká a slovenská rapová scéna v šoku. Slavný muzikant skončil za mřížemi

Bratislavská policie zadržela dva muže, kteří měli ve vlaku z Česka na Slovensko pašovat 152,75 gramu kokainu a zhruba 2,5 kila marihuany. Jedním z obviněných je slavný česko-slovenský raper Karlo.

Velké pozdvižení zažívá česká a slovenská rapová scéna. Za mřížemi totiž skončil známý raper působící v Česku i na Slovensku. Kvůli pašování kokainu a marihuany byl slovenskou policií zadržen Juraj Čaba, který působí pod uměleckým jménem Karlo. Spolu s ním policie zadržela i Čecha Karla B.

Muži měli v úterý cestovat po mezinárodní železniční trati z Prahy do Bratislavy. Zadrženi byli nedaleko pohraniční obce Kúty. „Služební pes příslušníků celního úřadu během kontroly ve vlaku označil batoh. Právě proto byla provedena kontrola zavazadel,“ uvedli policisté na facebooku.

V batohu 46letého Čecha Karla B. měli najít kriminalisté téměř kilo sušeného konopí. „Z něj by bylo možné připravit minimálně 1 911 běžných jednotlivých dávek drogy,“ upřesnili policisté. Hodnota zajištěných látek činila 4 777,20 eur (zhruba 118 tisíc korun). Kufr 32letého Juraje Č. (alias rapera Karla) z Lučence měl obsahovat tři plastové krabičky, ve kterých bylo přes 1,5 kila marihuany.

Muži měli drogy převážet z Česka na Slovensko Zdroj: Policie SR / Facebook

„Zkoumání potvrdilo, že také v tomto případě se jednalo o konopí, z něj by bylo možné připravit celkem 3 031 běžných jednotlivých dávek drogy,“ doplnila policie. Hodnota byla vyčíslena na 7 578,15 eur (kolem 187 tisíc korun). Našli u něj i kokain o hmotnosti 152,75 g, což podle policie odpovídá nejméně 1 528 dávkám drogy.

Raper Karlo působí v českém hudebním vydavatelství Milion Plus. Na začátku roku 2020 vydal Karlo album, které se jmenuje 999. Na albu se objevil i v současnosti nejpopulárnější český raper Yzomandias. Ten na instagramu zveřejnil fotografie s nápisem „Free Karlo“. Text je vytvořený z dvoutisícových bankovek. Částka přibližně odpovídá hodnotě drog, která by se ze zadrženého konopí dala získat.

Že policisté zadrželi Karla, naznačili v příspěvku na sociálních sítích. Využili totiž slova z jeho populární písně „Nikdy nevieš“.

Vyšetřovatelé už dvojici obvinili ze zločinu nedovolené výroby omamných a psychotropních látek, jedů, držení a obchodování s nimi. Kriminalisté navíc podali návrh pro vazební stíhaní obou obviněných. V případě prokázání viny jim hrozí až 15 let ve vězení.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa