Bude mít Nové Mexiko 1. dubna dostatek Cannabis na zahájení prodeje pro dospělé?

Bude mít Nové Mexiko 1. dubna dostatek Cannabis na zahájení prodeje pro dospělé?

Se zahájením rekreačního prodeje konopí v Novém Mexiku plánovaném na 1. dubna státní úředníci říkají, že pěstitelé v současnosti pěstují již více než jeden milion rostlin konopí. NIcméně vzhledem k tomu, že do otevření výdejen zbývá už jen několik dní, zasvěcenci z oboru zpochybňují státní čísla a přemítají, zda budou dostatečné zásoby konopí pro spotřebitele i lékařské pacienty.

Tento týden oddělení pro kontrolu konopí (CCD) státního úřadu pro regulaci a licencování oznámilo, že licencovaní pěstitelé konopí zaregistrovali 1 013 178 dospělých rostlin do celostátního systému sledování. Dle úředníků, by toto číslo mělo být více než dvounásobně vyšší oproti oficiálnímu odhadu o potřebě obsloužit 132 000 registrovaných pacientů s léčebným konopím a rekreačních zákazníků. Loni v létě řekla Linda Trujillo, superintendentka oddělení regulace a licencí, zákonodárcům, že konopný průmysl bude potřebovat asi 500 000 rostlin, aby uspokojil poptávku.

Nicméně někteří zástupci státního konopného průmyslu zpochybňují počet pěstovaných rostlin, který státní úředníci uvedli. Např. Duke Rodriguez, prezident a generální ředitel společnosti New Mexico Top Organics-Ultra Health, řekl listu Santa Fe New Mexican , že toto číslo je „nemožné“ a řekl, že k pěstování takového množství rostlin konopí bude zapotřebí „fotbalová hřiště za fotbalovým hřištěm“. Jason Greathouse, spolumajitel společnosti Pecos Valley Production se sídlem v Roswellu, také vyjádřil nedůvěru k počtu státních závodů.

Heather Brewerová, mluvčí CCD, v úterý uvedla, že celkový stav továren je přesný a poznamenala, že odráží informace ze státního systému BioTrack pro sledování osiva k prodeji. Údaje zadávají sami pěstitelé konopí, takže „za předpokladu, že všechny informace byly správně zadány, je toto číslo přesné,“ řekla Brewerová.

Státní úředníci zvyšují limity produkce konopí

Začátkem tohoto roku ředitelka CCD Heather Thomsonová oznámila přijetí nouzových nařízení ke zvýšení limitů rostlin pro pěstitele konopí. Podle dočasných pravidel směla většina pěstitelů pěstovat dvakrát tolik rostlin.

„Naslouchali jsme výrobcům, spotřebitelům a pacientům, kteří se stejně jako Divize kontroly konopí zavázali podporovat prosperující průmysl konopí v Novém Mexiku,“ řekla Thomsonová v lednu. „Zdvojnásobení počtu rostlin u licencovaných výrobců má smysl, aby bylo zajištěno, že každý může maximalizovat výhody prosperujícího konopného průmyslu.“

Nicméně prezident společnosti New Mexico Top Organics-Ultra Health Rodriquez řekl, že nevěří, že státní pěstitelé mají dostatek konopí, To, co dnes máme, bude to stačit? Odpověď zní ne,“ řekl Rodiguez. 

Státní úředníci se ale domnívají, že konopí bude dostatek, přičemž jakýkoli dočasný nedostatek bude rychle odstraněn.

Brian Vicente, zakládající partner konopné právnické firmy Vicente Sederberg LLP, uvedl, že v příštím týdnu „Nové Mexiko vstupuje do vzrušující nové post-prohibiční éry“ se zahájením prodeje konopí pro dospělé.

Po rozhovoru s řadou producentů v Novém Mexiku Vicente řekl, že podniky touží zásobovat nový státní trh s konopím pro rekreační účely a pracují na řešení obav z potenciálního nedostatku produktů.

„Nicméně vzhledem k rekreačnímu startu 1.dubna je jistě možné, že poptávka v krátkodobém horizontu převýší nabídku a mohli bychom zaznamenat omezení na nákupů nebo opatření k řešení vysoké poptávky,“ řekl Vicente.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa