Kurzy.cz: Akcie Tilray rostou v reakci na zprávy o chystané legalizaci marihuany

Kurzy.cz: Akcie Tilray rostou v reakci na zprávy o chystané legalizaci marihuany

Tilray (TLRY.US) je americká farmaceutická společnost specializující se na výrobu a dodávky konopí a také produktů lékařské marihuany.

Akcie producenta konopí zaznamenávají velký nárůst díky zprávám o legalizaci konopí v USA, ke kterému by mohlo dojít už příští týden. Legalizace na federální úrovni by pravděpodobně měla významný dopad na spotřebu zboží s obsahem konopí a pomohla by společnostem v tomto businessu vzpamatovat se z nedávných poklesů.

Americká Sněmovna reprezentantů bude poprvé hlasovat o návrhu zákonaZákon MORE byl již odhlasován ve Sněmovně reprezentantů v roce 2020, ale americký Senát jej tehdy zablokoval.

Hospodářský report za 4. čtvrtletí 2021 byl úspěšný. Čisté příjmy Tilray vzrostly o téměř 20 % na 155 mil. USD ve srovnání se 3. čtvrtletím 2021Čistý zisk činil 6 mil. USD ve srovnání se ztrátou 89 mil. USD v předchozím čtvrtletí. EBITDA dosáhla na 13,8 mil. USD, o 8 % více než v předchozím čtvrtletí, a zároveň se jednalo o 11. čtvrtletí v řadě s kladnou EBITDA.

Hrubá marže v segmentu konopí je na vysoké úrovni a u Tilray činila 43 %.

Společnost také vykázala nákladové synergie ve výši 70 mil. USD; oproti plánovaným 80 milionům USD a oznámila plán na vytvoření dalších synergií ve výši 20 milionů USD ve fiskálním roce 2023. Hrubý zisk za 4. čtvrtletí 2021 činil 32,8 mil. USD. Jedná se o 7% pokles oproti 35,3 mil. USD v předchozím čtvrtletí 2021.

Akcie Tilray vzrostly téměř o 17 % v premarketu. Začátkem března analytici společnosti Canaccord Genuity zvýšili svou cílovou cenu akcií Tilray na 9 USD a změnili svůj rating z „Neutral“ na „Buy“.

Tilray (TLRY.US)D1 interval. Akcie se od podzimu 2021 pohybují v sestupném trendu, přičemž ztrácí už téměř 70 % z maxim. Včerejší závěr se odehrál v blízkosti úrovně 23,6 % Fibonacciho retracementu. Nárůst o 17 % v premarketu naznačuje pravděpodobné prolomení rezistence na této úrovni po otevření trhu. V takové situaci by se nejbližší rezistence nacházela v blízkosti 8,50 USD, kde se nachází  38,2 % Fibo. Za nejbližší rezistenci považujeme úroveň 7,50 USD, v jejíž blízkosti nacházejí cenové vrcholy z poloviny února 2022. Zdroj: xStation 5

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa