Ommercato.com: Je nepravděpodobné, že by Biden vetoval návrh zákona o marihuaně podporovaný Senátem navzdory vágnímu postoji

Ommercato.com: Je nepravděpodobné, že by Biden vetoval návrh zákona o marihuaně podporovaný Senátem navzdory vágnímu postoji

Od přijetí zákona, který by připravil půdu pro legalizaci a dekriminalizaci marihuany na federální úrovni, uplynul téměř týden, ale ke schválení je ještě dlouhá cesta. Někteří odborníci však tvrdí Newsweek že pokud zákon o příležitosti reinvestice a odstranění marihuany (VÍCE) projde Senátem a narazí na stůl prezidenta Joea Bidena, bude „těžce nucen“ jej vetovat.

Návrh zákona, který sponzoroval newyorský zástupce Jerry Nadler, by odstranil marihuanu ze zákona o kontrolovaných látkách, protože tato legislativa je „právoplatnou legislativou, která již dávno neplatí, a která by zvrátila desetiletí neúspěšných federálních politik založených na kriminalizaci marihuany“.

„Bude to také podnikat kroky k řešení vysokých daní, které si tato politika vybrala v celé zemi, zejména mezi barevnými komunitami,“ dodal Nadler. Lékařská marihuana je legální ve 38 státech a ve Washingtonu, DC a rekreační užívání dospělých bylo legalizováno v 18 státech a DCNěkteří experti se domnívají, že pokud zákon o reinvesticích a vymazávání marihuany (VÍCE) projde Senátem a narazí na stůl prezidenta Joea Bidena, bude „těžce nucen“ jej vetovat. Výše uvedený aktivista kouří marihuanu během každoročního NYC Cannabis Parade & Rally na podporu legalizace marihuany pro rekreační a lékařské použití 1. května 2021 v New Yorku.

Řekl to Paul Quirk, politolog z University of British Columbia v Kanadě Newsweek že Biden „by byl těžce nucen vetovat“ legislativu, která podporuje užívání marihuany, protože si nemůže dovolit ztrácet mladé voliče.

„Legalizaci podporují dvě třetiny všech Američanů, ještě vyšší procento demokratů a velká většina mladších lidí,“ řekl. „Věková skupina 18-39 let je přesně to, kde Biden ztratil největší podporu od své inaugurace.“

„Vetování legalizace marihuany by z Bidena udělalo veřejně-oficiálního nepřítele číslo 1 pro mnoho mladých voličů, jejichž podporu nutně potřebuje získat zpět,“ dodal.

Marsha Cohenová, profesorka práva na UC Hastings College of the Law, si také myslí, že tato legislativa pomůže Bidenovi získat zpět mladé voliče, i když nevěří, že návrh projde Senátem.

„Mladí lidé mohou být také těmi, kteří v současnosti nejméně reagují na průzkumy veřejného mínění, protože jim to nemusí být jedno.“ Tento [účet] by s nimi mohl ‚promluvit‘,“ řekl Cohen Newsweek.

Lisa Jordanová, viceprezidentka marketingu poradenské firmy Canna Advisors v oblasti konopí, zopakovala Quirkovy poznámky a řekla: Newsweek věří, že Biden by podepsal návrh zákona, pokud by se dostal na jeho stůl, kvůli „rostoucímu“ veřejnému sentimentu v celé zemi vůči legalizaci marihuany. Řekla také, že by to zlepšilo jeho hodnocení oblíbenosti, které zaznamenalo pokles.

„Podpis zákona by byl pozitivní pro konopný průmysl a posloužil jako sjednocující téma napříč stranickými liniemi,“ řekl Jordan. „Učinit poslední krok k odstranění federálního zákazu konopí by bezpochyby znamenalo znatelné zlepšení v jeho hodnocení.

Jordan také poznamenal, že pokud Biden souhlasí s legalizací marihuany, potenciální problémy, které by mohly nastat, „by se měly omezovat na extrémní konce lidí, kteří najdou chybu v čemkoli, co Biden nebo jeho strana schválí“.

Bidenův postoj k legalizaci marihuany však zůstává nejasný. Ve stejný den, kdy byl zákon minulý týden schválen ve Sněmovně reprezentantů, mluvčí Bílého domu Jen Psaki řekla, že Biden věří, že k zákonům o marihuaně je třeba přistupovat jinak.

„Jak řekl prezident během kampaně, naše současné zákony o marihuaně nefungují. Souhlasí s tím, že musíme přehodnotit náš přístup, včetně řešení rasových rozdílů a systémových nespravedlností v našem systému trestního soudnictví, rozšířit výzkum účinků marihuany a podpořit bezpečné užívání marihuany pro lékařské účely,“ řekl Psaki.

Řešení problémů souvisejících s marihuanou patřilo mezi Bidenovy ohlášené cíle během jeho prezidentské volební kampaně. V roce 2019 tweetoval, že se domnívá, že by nikdo neměl být uvězněn za užívání marihuany, a vyzval k dekriminalizaci rekreačního užívání marihuany, legalizaci jejího lékařského použití a ke zrušení předchozích odsouzení.

Pět lidí z Bidenova štábu však bylo loni propuštěno kvůli minulému užívání marihuany. Psaki v březnu 2021 řekl, že Bílý dům aktualizoval své zásady, aby zajistil, že minulé užívání marihuany automaticky nediskvalifikuje zaměstnance z pozic v Bílém domě.

„Výsledkem bude, že bude sloužit více lidí, kteří by v minulosti neměli se stejnou mírou užívání drog v poslední době. Sečteno a podtrženo: ze stovek najatých lidí pouze pět lidí, kteří začali pracovat v Bílém domě, již není zaměstnáno v důsledku této politiky,“ napsala tehdy na twitteru.

Bez ohledu na to, zda Biden souhlasí s podpisem zákona o legalizaci marihuany, Ryan Vandrey, profesor na Behavioral Pharmacology Research Unit na Johns Hopkins University School of Medicine, věří, že existuje „naléhavost“, aby byl konopný průmysl regulován federální vládou.

„Nedostatečný federální regulační dohled je škodlivý pro veřejné zdraví, protože současná realita je taková, že většina Američanů má nyní legální přístup ke konopí prostřednictvím státních legalizačních iniciativ, ale státy jsou špatně vybaveny k tomu, aby zavedly a prosadily vědecky podloženou politiku a kontrolu. konopí ve vztahu k federálním regulačním orgánům, jako jsou FDA a USDA,“ řekl Vandrey Newsweek.

„Nedostatek jednotných norem pro pěstování, zpracování, testování a označování produktů má za následek opakované příklady špatné kontroly kvality a zmatek mezi podniky, spotřebiteli a poskytovateli zdravotní péče.“

Dodal, že současný federální postoj ke konopí pomohl udržet „velký černý trh s konopnými produkty“ a „vytvořil rozsáhlé dezinformace o rizicích i výhodách užívání konopí“.

Vandrey také poukázal na to, že Biden a Kongres by měli mít vědecky podložený přístup, když se zabývají regulacemi marihuany.

Quirk se však domnívá, že to nemusí být splněno, protože „hrstka demokratů v Senátu je proti legalizaci konopí, takže současná podpora vypadá tak, že nedosahuje většiny v Senátu a nedosahuje ani šedesáti hlasů, které by byly potřeba k překonání republikánského násilníka.

„Senátor Schumer pravděpodobně neučiní vše, aby prosadil návrh zákona, proti kterému je Biden,“ dodal.

Existuje však prostor pro dosažení federální legalizace, podle Quirka, protože konopí je již legalizováno pro lékařské použití ve většině států, protože průmysl stále roste, a proto „je těžké vidět, čeho Biden doufá, že dosáhne tím, že vydrží.“

„[Biden] již slíbil, že dekriminalizuje držení a udělí milost lidem s odsouzením k marihuaně. Neformuloval jasné důvody pro zachování zákazu,“ uzavřel Quirk. „Kdyby se obrátil k tématu a přiměl Senát, aby schválil zákon, mohlo by dojít k uzákonění federální legalizace marihuany spíše dříve než později.“

Newsweek požádal Bílý dům o vyjádření.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa