Burzovnisvet.cz: Akcie společnosti Tilray: Zvyšující se ziskovost, ale stále není vhodná doba

Burzovnisvet.cz: Akcie společnosti Tilray: Zvyšující se ziskovost, ale stále není vhodná doba

Domácí podnikání společnosti Tilray (TLRY) vykazuje známky pokračujícího boje na přebytkovém kanadském trhu s konopím, kde se ceny propadly. Podle analytika společnosti Cantor Pabla Zuanika je však nejpozitivnějším aspektem v nedávné čtvrtletní zprávě společnosti „pokračující síla v mezinárodním podnikání“.

Ve třetím čtvrtletí roku 22 společnost dosáhla tržeb ve výši 151,87 milionu USD, což představuje meziroční nárůst o 22,6 %, ačkoli tato částka nedosáhla 156,2 milionu USD, které očekávali analytici.

Na trhu, který zaznamenal pokles o 5 %, klesl prodej rekreačních výrobků mezičtvrtletně o 12 % a prodej zdravotnických výrobků o 11 %. Společnost zvýšila svůj podíl vapů a pre-rollů v kanadském rec segmentu, ale celková ztráta podílu byla způsobena především nadměrnou nabídkou na trhu – zejména v segmentu květin.

Nicméně se společnosti podařilo dosáhnout lepšího výsledku hospodaření, neboť zisk na akcii ve výši 0,09 USD byl o něco vyšší než 0,08 USD, které očekávala ulice. Do příštího roku chce vedení společnosti dosáhnout kladné tvorby hotovosti a uvedlo, že cíl pro tržby ve výši 4 miliard USD do konce roku 24 zůstává stejný.

Jak však bylo uvedeno výše, nejjasnějším bodem jsou pokroky na mezinárodní frontě. Tržby v tomto segmentu se postupně zvýšily o 15 % a dosáhly téměř 16 milionů USD, což představuje 29 % čistých tržeb z prodeje konopí ve srovnání s pouhými 15 % v srpnovém čtvrtletí.

Společnost Tilray nyní působí ve 20 zemích a může se pochlubit 20% podílem na německém trhu. Společnost rovněž zdůraznila své přesvědčení, že v příštích dvou letech dojde v Evropě, zejména v Německu, k „významným regulačním změnám“.

Celkově Zuanic očekává, že „růstová dynamika bude pokračovat“. Analytik sice zvýšil cílovou cenu pro TRLY z 6,9 na 8,4 dolaru, ale jeho rating zůstává neutrální (tj. držet) kvůli vysokému ocenění společnosti Tilray.

Většina kolegů Zuanic souhlasí; na základě 7 držení, 3 nákupů a 1 prodeje má akcie konsenzuální hodnocení držet; průměrná cílová cena je však nad cílem Zuanic a při ceně 10,63 USD by mohla přinést roční výnos ~ 63 %.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa