Radiozet.cz: Je známo, že konopí léčí, jsou to historicky doložené skutečnosti, říká konopný aktivista Veverka

Radiozet.cz: Je známo, že konopí léčí, jsou to historicky doložené skutečnosti, říká konopný aktivista Veverka

„Mnoho lidí, kteří trpěli závažnými chorobami a objevili konopí například v době prohibice, jsou lidé, kteří přináší informace o tom, že konopí skutečně pomáhá. Není ale dostatek klinických studií. To je to, co dnes potřebujeme,“ popisuje konopný aktivista a zastupitel Prahy 2 za Piráty Robert Veverka, který byl dopoledním hostem Rádia Z.

„To, co brání plnému využití konopí, je přetrvávající stigma, které válka proti drogám rozšířila. Tři generace lidí je přesvědčeno, že je konopí nebezpečné,“ dodává. Podle něj už jinde ve světě pochopili, že konopí je významná obchodovatelná komodita a dají se na ní vydělat peníze. „K tomu patří i dekriminalizace a zmírnění nebo zrušení trestu za držení konopí pro osobní potřebu.“

Záznam z rozhovoru – ZDE!

„Přijde mi, že tvrdá droga alkohol je poměrně liberalizovaná, mírná. Když si představím, že si mohu koupit jakoukoliv láhev tvrdého alkoholu na pumpě, to je něco, co v západní Evropě nemá obdoby. Tvrdé drogy jsou legalizovány stejně jako tabák, jejich regulace je velmi rozvolněna. Konopí se k tomu vejde velmi snadno. A naopak co do škod a závislosti, je konopí naprosto na opačné škále pomyslné stupnice nebezpečnosti látek,“ zakončuje Robert Veverka.

Hostem moderátora Martina Karlíka byl konopná aktivista Robert Veverka, celý rozhovor si poslechněte zde:

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa