USA: Americká sněmovna hlasuje pro legalizaci marihuany, ale zákonodárci z Iowy jsou i nadále ostře proti!

USA: Americká sněmovna hlasuje pro legalizaci marihuany, ale zákonodárci z Iowy jsou i nadále ostře proti!

Americká sněmovna minulý týdnech schválila zákon o „Marihuana Opportunity Reinvestment and Exungement“ (MORE) . Návrh zákona by odstranil marihuanu z federálního seznamu kontrolovaných látek a odstranil by trestní postihy za výrobu, distribuci nebo držení drogy. Návrh zákona by také zrušil možnost odsouzení za konopí na federální úrovni.

Nicméně návrh zákona MORE naráží na nedostatečnou podporu ze strany republikánů z Iowy. Nutný počet hlasů k tomu, aby návrh zákona prošel, je nyní v ohrožení.

Např. vůdce senátní většiny Charles Schumer (DN.Y.) čelí značným překážkám ve svém legislativním úsilí o legalizaci marihuany, přičemž odpor republikánů a členů jeho vlastní strany ohrožuje šance na průchod v horní komoře.

Poslanec Steven Holt, předseda soudního výboru Sněmovny reprezentantů, řekl, že republikáni z Iowy nevedou žádné diskuse o dekriminalizaci nebo legalizaci konopí. Pro návrh zákona hlasovala demokratka Cindy Axne. Ostatní tři členové Iowy ve sněmovně, všichni republikáni, hlasovali proti.

Navzdory získání několika republikánských hlasů ve Sněmovně je nepravděpodobné, že zákon MORE získá 10 republikánských hlasů, které potřebuje ke schválení Senátem.

„Odstranění marihuany ze zákona o kontrolovaných látkách a legalizace rekreačního užívání této látky, zejména před provedením nezbytného výzkumu, není krok, který senátor Grassley podporuje,“ napsal jeho mluvčí Foy v e-mailu.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa